Ouders sparen voor huis kind bij Regiobank


De franchiseformule Regiobank, een onderdeel van de SNS Bank, heeft sinds kort het Eigen Huis-sparen ge´ntroduceerd. Bij het Eigen Huis-sparen kunnen ouders sparen voor de eerste woning van hun kind. Voor starters is het steeds moeilijker een huisje te bemachtigen, hoewel de rentes en de huizenprijzen laag zijn. Het probleem is dat banken vaak erg streng zijn bij het toekennen van een lening. Daarom kan de hulp van ouders erg gunstig zijn bij het kopen van een eerste woning.
RegioBank herkent het probleem, en komt daarom met de nieuwe spaarmethode.

Aantrekkelijke rente
Bij Regiobank, onderdeel van de SNS Bank, kunnen ouders sparen voor het eerste huis van hun kinderen. Ook grootouders kunnen de Eigen huis Spaarrekening bij de Regiobank openen om voor hun kinderen een eerste huis bij elkaar te sparen. De rente bedraagt 3%, en is daarmee hoger dan bij de meeste andere spaarproducten op dit moment. Wel is de rente variabel. Dit komt vanwege de nieuwigheid van het product, en het feit dat (groot)ouders een deel van het eigen kapitaal moeten inbrengen bij het afsluiten van een hypotheek.

Lagere schulden en maandlasten
Door het inbrengen van eigen geld gaan zowel de schuld als de maandlasten omlaag wanneer de eerste woning gekocht wordt. Er hoeft bij dit product niet per se iedere maand geld op de spaarbank gestort worden. Ook werkt de Regiobank niet met een minimale of maximale inleg. (Groot)ouders kunnen bovendien er voor kiezen om de belastingvrije schenking van 5030 euro die jaarlijks wordt uitgekeerd, op de spaarbank van hun (klein)kinderen te storten.

Bovendien is het spaarproduct vrij opneembaar wanneer er een eigen huis gekocht wordt.

Vergelijken
Ook andere banken bieden diverse spaarproducten aan om te sparen voor een eigen woning. Vergelijk spaarrentes voor de gunstigste spaarrentes en voorwaarden.

Door: Dennis de Wit