Nieuwe ontwikkelingen in hoogtes spaarrentes


Deze week zijn er opnieuw ontwikkelingen in de hoogtes van spaarrentes. Zo is de Bank of Scotland niet langer meer één van de aanbieders met de hoogste spaarrentes. Zij verlaagden hun spaarrente van 2,8 naar 2,6% op een vrij opneembare spaarbank. Een opmerkelijke stap in de verandering van de spaarrentes is de hoogte van de rente bij de SNS Bank. Zij verhoogden hun spaarrente van 2,4% naar 2,7%.

Eerlijker sparen
De hogere spaarrente heeft volgens de woordvoerder van de SNS Bank vooral te maken met het gelijktrekken van het SNS Plus Sparen en het laten vallen van de 10.000 euro-regel om een hogere rente te bereiken.

“SNS Bank vindt het niet klantvriendelijk om onderscheid te maken tussen kleine en grotere spaarders. Iedereen één tarief, waarbij we de reguliere omhoog trekken in plaats van andersom”, becommentarieert de woordvoerder.

Nieuwe koplopers
Met de verandering van de spaarrente bij de SNS Bank verandert ook de lijst van banken met de hoogste spaarrentes. ING-dochter WestlandUtrecht blijft de onbetwiste winnaar met een spaarrente van 2,8%. MoneYou, een product van ABN Amro biedt een spaarrente van 2,75%, en is nu goed voor een tweede plaats, eveneens als Centraal Beheer Achmea en de AT Bank.

De grootste daler is de Bank of Scotland, die niet langer meer hoort tot één van de banken met de hoogste spaarrente. Zij verlaagden hun spaarrente van 2,8 naar 2,6 procent.

Vergelijken
Toch is het belangrijk om onderscheid te houden tussen spaarrentes zonder voorwaarden en spaarrentes met voorwaarden. Bij spaarrentes met voorwaarden moeten spaarders eerst geld storten alvorens zij een spaarrekening mogen openen. De hoogste rente kan bij een spaarrente met voorwaarden behaald worden bij MoneYou.

Dit is gemakkelijk af te lezen door spaarrentes te vergelijken.

Door: Dennis de Wit