Meerderheid zet vakantiegeld op spaarrekening


Medio mei wordt het vakantiegeld weer uitgekeerd. In tijden van economische recessie is het misschien niet altijd even verstandig om op vakantie te gaan. Daarom zetten sommige mensen hun vakantiegeld op hun spaarrekening. Anderen besteden het vakantiegeld liever aan het kopen van aan plasmatelevisie. Welke afweging je maakt, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie. Al is het kiezen voor een spaarrekening op zich een dankbare keuze. De rentestand is door de economische malaise momenteel erg hoog. Daarom kun je nu profiteren van een hoge rentestand.

Je bent niet de enige
Schaam je niet als je eens een keer niet op vakantie gaat. Een groot deel van de Nederlanders zet het volledige bedrag op een spaarrekening, of in ieder geval een groot deel daarvan. Dit komt omdat de rente omstreeks 3% staat. Maar liefst 60% van de potentiële Nederlandse vakantiegangers zet hun vakantiegeld liever op een spaarrekening ‘voor later’. Deze vakantiegangers kijken echter weinig naar nieuwe spaarrekeningen, en lijken dus tevreden te zijn met hun huidige spaarrente.

Cadeautjes
Veel banken verleiden nieuwe klanten met allerlei leuke cadeautjes waar je op de lange termijn weinig aan hebt. Daarom is het veel verstandiger om voor een hoge spaarrente te gaan, maar wel één met gunstige voorwaarden. Hoge rentes zijn niet voor iedere consument weggelegd, omdat er vaak in de kleine lettertjes vervelende voorwaarden te vinden zijn.

Spaarrekeningen vergelijken
Je kan spaarrente vergelijken om zo deze vervelende voorwaarden te vermijden. Ook zoek je daarmee meteen uit welke spaarrekeningen aantrekkelijke rentes bieden voor je vakantiegeld. Zo kun je bijvoorbeeld je vakantiegeld een jaar sparen. Na dit jaar neem je dan je spaargeld weer op. Dan heb je de volgende vakantie een leuk extraatje uit te geven als je wel weer op vakantie gaat.

Door: Riccardo de Wit