Meer sparen, minder verzekeren


Volgens verzekeraar Interpolis doen verzekerden er verstandiger aan om voortaan het geld dat zij in aanvullende verzekeringen steken, op te sparen op een spaarrekening. Volgens de verzekeraar is het grootste deel van Nederland oververzekerd op zaken die helemaal niet verzekerd worden door verzekeraars.

Het belangrijkste spaardoel moet het financieren van de zorg in Nederland worden, zo zegt de verzekeraar.

Oververzekering
Uit onderzoek van de verzekeraar blijkt dat veel van hun verzekerden geen idee hebben waarvoor zij allemaal verzekerd zijn. Ook zijn zij slecht op de hoogte van de maximumdekking op hun verzekering. Zo blijkt dat veel verzekerden een tandartsverzekering af hebben gesloten, die vaak maar 250 euro tot 500 euro maximaal vergoedt.

In dat geval doen verzekerden er beter aan om geen tandartsverzekering af te sluiten, maar de premie op te sparen op een spaarrekening met een hoge spaarrente. In het geval van tandartskosten kunnen deze kosten dan vrij opgenomen worden van de spaarrekening.

Bewuster omgaan met geld
In een campagne van Interpolis, getiteld ‘Hoe zit dat?’, worden verzekerden erop gewezen dat zij oververzekerd zijn. “Wat we willen is dat mensen eens op een andere manier naar hun gezondheidsrisico’s kijken en inzien dat er ook andere oplossingen mogelijk zijn.”

Spaargeld
Het is volgens de verzekeraar beter om de premie op te sparen op een spaarrekening. De slimste keuze is dan om de opgespaarde premie te stallen bij een spaarbank met een hoge spaarrente en aantrekkelijke voorwaarden.

Om erachter te komen bij welke spaarbanken de verzekerde tegenwoordig het beste af is, kan men spaarrente vergelijken. Daarmee kan een overzicht gemaakt worden van alle spaarrentes en spaarbanken in Nederland.

Door: Dennis de Wit