Meer spaargeld naar Delta Lloyd


Het afgelopen jaar heeft Delta Lloyd meer spaargeld aangetrokken dan dat in de jaren ervoor het geval was. In vergelijking met afgelopen jaar zag de spaarbank de hoogte van het spaargeld zelfs verdubbelen. Donderdag 10 mei werden deze nieuwe cijfers bij publicatie van de handelsupdate van Delta Lloyd bekendgemaakt. Uit deze cijfers zou aangenomen kunnen worden dat Delta Lloyd ook in zwaar economisch weer goed zou kunnen blijven draaien.

Verzekeringen
Naast het spaargeld zijn ook de verzekeringen voor Delta Lloyd zeer belangrijk. Het bruto premie-inkomen is nog steeds de belangrijkste tak voor de verzekeringsbank. In totaal steeg deze inkomstenprocent één procent naar 1,64 miljard euro. Er werden echter wel minder hypotheken verkocht, doordat de woningmarkt behoorlijk vastzit. Door de vastzittende woningmarkt zag Delta Lloyd de hypothekenmarkt met 71 procent dalen naar 245 miljard euro.

Totaal saldo
Het totale saldo als gevolg van het aanbieden van bankspaarrekeningen bedroeg op 31 maart meer dan anderhalf miljard euro. Een jaar eerder bedroeg het totale saldo nog 832 miljoen euro. Dankzij de succesvolle marketingcampagnes van Delta Lloyd zag de verzekeringsbank het spaartegoed flink aangroeien.

Hogere spaarrente dan de rest
Terwijl de spaarrentes aan het eind van het jaar bij de meeste spaarbanken al een vrije val maakten, was dat bij Delta Lloyd nog niet het geval. Daar bedroeg de spaarrente nog 2,9% op een standaard spaarrekening. Inmiddels heeft Delta Lloyd de spaarrente wel fors moeten verlagen: deze staat nu nog maar op 2,3%.

Vergelijken
Doordat veel spaarbanken hun spaarrentes hebben moet verlagen als gevolg van de volledige renteverlaging door de Europese Centrale Bank, komen de rentestanden dichter bij elkaar te liggen. Toch zijn er een aantal spaarbanken die er nog boven uitsteken. Vergelijk spaarrentes om zo de hoogste rentes te vinden.

Door: Dennis de Wit