Hoge spaarrentes vaak niet eerlijk


Spaarbanken waar nog hoge spaarrentes te behalen zijn, zijn vaak niet eerlijk over hun spaarrentebeleid of houden de normen en waarden onvoldoende in acht. Het is moeilijk een hoge spaarrente te verkrijgen bij een bank met een verantwoord spaarrentebeleid. Dat blijkt uit het onderzoek ‘De Spaarbankmeter 2013’. In de spaarbankmeter worden spaarbanken beoordeeld op normen en waarden, de hoogte van de spaarrente en het spaarrentebeleid. In totaal werden 32 banken in het onderzoek beoordeeld.

Slechte scores
In het onderzoek kregen alle spaarbanken een rapportcijfer op een schaal van 1 tot 10. Bij banken waar de normen en waarden uitstekend zijn, zoals bij ASN Bank en Triodos, scoort het spaarrentebeleid zeer slecht. Zo scoort de ASN Bank een 6,4 op het spaarrentebeleid, en behaalt daarmee het predicaat ‘matig’.

Triodos Bank heeft een 9,5 op de normen en waarden, maar het spaarrentebeleid is zeer slecht en wordt gewaardeerd met een 1,8.

Goed spaarrentebeleid
In het onderzoek volgen vervolgens 10 spaarbanken die wel een voldoende behalen op het spaarrentebeleid, variërend van een 8,1 tot een 9,2 Kenmerkend is dat de normen en waarden van spaarbanken vaak zeer onvoldoende scoren. Argenta haalt een 9,2 op het spaarrentebeleid, maar wil niets zeggen over de normen en waarden.

SNS Bank, MoneYou, Westland Utrecht en NIBC Direct scoren matig tot slechte cijfers. MoneYou scoort een 5,8, SNS een 5,9, Westland Utrecht scoort onvoldoende met een 5,3, evenals NIBC met een 5,4.

Hoogste spaarrentes
De conclusie wordt in het onderzoek helder omschreven: banken die de hoogste spaarrentes geven, hebben vaak een slecht beleid op het gebied van normen en waarden. Banken die wel een goed beleid op normen en waarden hebben, hebben vaak een onvoldoende op het spaarrentebeleid of een lage spaarrente.

Door: Dennis de Wit