Het aantal spaarrekeningen per persoon neemt af


In 2011 is er een daling waargenomen in het aantal spaarrekeningen die een persoon gemiddelde in het bezit heeft. Het totaal aantal aan spaarrekeningen is ook gedaald. Ook zijn er minder nieuwe spaarrekeningen geopend dan in andere jaren.

Minder spaarrekeningen Spaarders zijn voorzichtiger geworden. Het geld dat op de spaarrekening staat brengt men het liefste onder bij een betrouwbare bank. Vanwege het debakel met de Icesave Bank en de DSB Bank is de spaarder tot inzien gekomen dat het risico nemen met spaargeld niet verstandig is. De hoogste spaarrente betekent voor vele personen nu niet automatisch meer de beste keuze. Ook wordt er gekeken naar de bank zelf. Is de bank wel betrouwbaar, hoe groot is de kans dat deze bank failliet gaat, en tot welk bedrag is mijn geld verzekerd?

Op Vergelijken.net vergelijken wij alleen de spaarrentes van de banken die verzekerd zijn. Dit betekend dat u uw geld tot 100.000 euro vergoed krijgt indien een bank failliet gaat. Wel zo veilig dus.

De spaarrentes zijn de afgelopen jaren flink gedaald, tot zo’n 2.3 procent als dieptepunt in 2009. De laatste maanden is er echter weer een stijging waar te nemen. Bank of Scotland heeft op dit moment de hoogste rente van 2,75 procent. U spaargeld is hierbij vrij opneembaar en u kunt zoveel geld storten of opnemen als u maar wilt, zonder hiervoor te hoeven betalen. Vier andere spaarrekeningen zonder voorwaarden of risico’s geven een rente van 2.70 procent.

Het zit op dit moment dus vrij dicht bij elkaar allemaal. Let wel op dat de rente variabel is. Sommige banken verhogen tijdelijk de rente om het daarna weer te verlagen. Maar er zijn ook banken, zoals Bank of Scotland, en MoneYou die er om bekend staan om de rente zo lang mogelijk op hetzelfde niveau te laten, indien dit mogelijk is.

De afgelopen jaren heeft 30 procent van de spaarders haar spaargeld ondergebracht bij een andere bank. Wel zo slim, omdat de spaarbank die de hoogste spaarrente geeft, nogal vaak verschilt. Wilt u continue verzekerd blijven van de hoogste spaarrente op uw spaargeld? Vergelijk spaarrentes van alle spaarrekening zonder risico of voorwaarden op vergelijken.net en haal het hoogste spaarrendement uit uw geld.

Door: Roeland Werring