Grafisch vormgevers moeten met spaarloon naar spaarrekening


Het Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven (SGB) verlaagt per 1 januari 2013 hun spaarrentes naar onder de 1 procent. Het is dan ook aangeraden om het spaarloon op te nemen en vervolgens onder te brengen bij een spaarrekening met een hogere rente. Het doel van het verlagen van de spaarrentes bij de SGB is om aan het eind van het jaar een zo hoog mogelijke slotbonus uit te keren.

Werkgevers in de grafische branche raden aan om het spaargeld binnen het spaarloonfonds over te zetten naar een spaarrekening met een hogere rente.

Fonds
Mensen die het spaargeld in het Spaarloonfonds hebben zitten, zijn grafisch vormgevers, typografen, journalisten en redacteuren.

Tot juli 2013 zal iedereen die nog steeds spaart bij het Spaarloonfonds voor de Grafische Bedrijven een slotbonus ontvangen. Maar het is misschien verstandiger om van tevoren het spaargeld over te zetten naar een normale spaarrekening, zegt de SGB. Alle vrije reserves bij de SGB zullen in juli 2013 verdeeld worden over alle spaarders.

Dat zal op korte termijn tussen de 20 en 40 euro opleveren. Maar wie een aantal jaren spaart bij een normale spaarbank, zal op langer termijn meer rente ontvangen.

Slotbonus
De slotbonus wordt ook uitgekeerd aan mensen die tussen juli 2012 en juni 2013 hun spaarloon uit het Spaarloonfonds opnemen. Dat extraatje kan dan als bonusrente weer gestort worden op een spaarrekening.

Welke spaarrentes horen bij welke spaarrekeningen, staat in een overzicht weergegeven. Spaarrentes vergelijken is een manier om alle spaarrentes bij alle spaarbanken in Nederland in te zien. Daarmee kan er jaarlijks toch nog op lange termijn veel spaarrente bedongen worden.

Door: Dennis de Wit