Friesland Bank: spaarrente omlaag


Een paar weken geleden werd bekend dat de Friesland Bank werd overgenomen door de Rabobank. Dat dat gevolgen heeft voor de huidige spaarrentestand van de Friesland Bank is te merken. Het hoogste rentetarief van de Friesland Bank is nu verlaagd op een spaardeposito van 5 jaar. Voorheen bedroeg de rente 5% van het gespaarde bedrag, nu bedraagt de rente nog 4,75%. De verlaging komt voor velen niet als een verrassing.

Stunten stoppen
Al bij de overname van de Friesland Bank door de Rabobank werd voorspeld dat de nieuwe eigenaar, de Rabobank, het stunten met de spaarrente van de Friesland Bank zou indammen. De Rabobank biedt voor een verglijkbaar spaarproduct een rente van 3,25% op een spaardeposito van 5 jaar. De Friesland Bank valt daarmee een stuk hoger uit. De verlaagde rente geldt alleen voor nieuwe spaarders; voor spaarders die al een spaardeposito van 5 jaar hadden, verandert er niets. Alle bestaande contracten die uit de Friesland Bank komen worden gehandhaafd door de Rabobank.

Minder populair
De Friesland Bank is de afgelopen tijd minder populair geworden. Volgens directeur Michel Akkers van Sparen.nl heeft Friesland Bank ten tijde van de reclames met Jort Kelder op nummer één gestaan wanneer de hoogte van de spaarrentes gemeten werden.

Nu staat de Friesland Bank op de vijfde plaats. Volgens Akkers komt dat omdat de Friesland Bank veel meer informatie-aanvragen kreeg dan normaal gebruikelijk is. De dalende spaarrente heeft overigens niet alleen te maken met de overname door de Rabobank. Bij vrijwel alle banken dalen de spaarrentes op spaardeposito’s momenteel. Michel Akkers verwacht dat dit verder door zal zetten.

Spaarrekening afsluiten
Ondanks de lagere rentes loont het altijd om te sparen. Vergelijk spaarrentes voor alsnog de beste spaarrentes van dit moment, en sluit een spaarrekening af.

Door: Riccardo de Wit