Eneco lanceert spaarbank met AEGON


Energieleverancier Eneco gaat samen met bankverzekeraar  AEGON duurzame spaarrekeningen aanbieden. Met deze stap hoopt Eneco nieuwe klanten aan zich te kunnen binden. Met het nieuwe sparen kunnen klanten van Eneco sparen bij de AEGON Bank. Het spaargeld wordt dan geïnvesteerd in de duurzaamste bedrijven in een sector. 40% van al het spaargeld zal worden geïnvesteerd in de duurzame energiesector. Het spaarplan van Eneco gaat BronSparen heten.

Vrij opneembaar
De spaarrekening die Eneco gaat aanbieden, maakt het mogelijk om het spaargeld tussentijds op te nemen. Met een iets hogere rente dan de spaarder bij andere banken gewoon is, proberen Eneco en Aegon het nieuwe product wat aantrekkelijker te maken.

Duurzamer gebruik
Volgens Hans Valk, directeur van Eneco, is het aanbieden van spaarrekeningen een nieuwe logische stap. Eneco probeert zijn klanten zoveel mogelijk duurzamere oplossingen aan te bieden. Maar wel wil de directeur duidelijk maken dat Eneco geen bank is, en het een samenwerking is aangegaan met de AEGON Bank.  Volgens hem leidt de nieuwe samenwerking tot meer duurzaamheid.

“Met Eneco BronSparen bouwen wij de relatie met onze klanten op het gebied van duurzaamheid verder uit. Dankzij deze samenwerking word het voor onze klanten heel makkelijk en aantrekkelijk om op een duurzame manier spaargeld op te bouwen.”, legt de directeur van Eneco uit.

Nieuwe kans voor AEGON
Ook voor AEGON is het samenwerken met Eneco een nieuwe kans om zich duurzamer te profileren. Eric Rutten, CEO van de AEGON Bank: “Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema voor AEGON Bank. De samenwerking met een vooroplopende partij als Eneco biedt ons de kans om ons verder te ontwikkelen op dat gebied”.

Spaarrekeningen vergelijken
Wie het vooral om de iets hogere spaarrente te doen is, kan het beste spaarrekeningen vergelijken. Ook op onze website is de AEGON Bank opgenomen in het vergelijkingsoverzicht.

Door: Riccardo de Wit