Zien werkgever doet vakantiezin verdwijnen


Wanneer Nederlanders terugkeren van vakantie en weer naar het werk gaan, hebben zij nog een vakantiegevoel. Dit vakantiegevoel verdwijnt echter onmiddellijk bij het zien van de werkgever. Dat blijkt uit een nieuw verschenen onderzoek van onderzoeksbureau NarrowMinds in opdracht van Topic Travel Vakantiehuizen. Het onderzoek werd gehouden onder bijna 1300 werkende Nederlanders. Niet alleen het zien van de baas, maar ook de inhoud van het kantoor doet de vakantiedrift verdwijnen.

Kantoor
Wanneer werknemers terugkeren van vakantie en oogcontact maken met de baas, het bureau of de computer verdwijnt vrijwel onmiddellijk het vakantiegevoel van de werknemer. Dat blijkt uit een nieuw verschenen onderzoek.

Bij slechts 27 procent van de ondervraagden blijft het vakantiegevoel de eerste werkdag nog aanwezig. Slechts 15 procent van alle werknemers blijft het vakantiegevoel na een week werken nog vasthouden. Wel zijn er verschillende manieren om het vakantiegevoel wat langer vast te houden, zoals het kopen van souvenirs of het boeken van een nieuwe vakantie.

Souvenirs
Het kopen van souvenirs blijkt een versterkend effect te hebben op het vasthouden van de vakantiedrift. Ondanks het versterkende effect zegt zestig procent van de ondervraagden geen souvenir mee naar huis te nemen. De helft van de vakantiegangers koopt wel een souvenir, maar niet voor zichzelf. De souvenirs worden vaak gekocht voor de thuisblijvers die de vakantie hebben moeten missen.

Een andere manier om het vakantiegevoel langer vast te houden, is het boeken van de volgende vakantie. Door het vroegtijdig boeken van een vakantie blijken werknemers wederom iets te hebben om naar uit te kijken. Zij hebben dan meer zin om weer aan het werk te gaan, om zo de volgende vakantie eerder te bereiken.

Voorpret
Voornamelijk de voorpret zorgt ervoor dat de vakantiedrift terugkeert. Deze vakantiedrift blijft aanwezig – ook wanneer er oogcontact gemaakt wordt met de baas, wederom wordt gewerkt op de computer of wanneer er plaatsgenomen wordt aan de vergadertafel.

Bij het opnieuw boeken van een vakantie komt er wel het één en ander kijken. Zo moet bijvoorbeeld de reisverzekering in orde zijn. Met het afsluiten van een reisverzekering kunnen reizigers zich indekken tegen kosten die erg hoog op kunnen lopen. Zo is het meenemen van de bagage standaard in een basis reisverzekering gedekt. Ook medische ongevallen worden meestal door de reisverzekeraar vergoed, waardoor er genoten kan worden van een zorgeloze vakantie. Reisverzekeringen vergelijken geeft inzicht van de verschillende premies.

Door: Dennis de Wit