Zakenreizigers steeds vaker onverzekerd op reis


Zakenreizigers gaan veel vaker onverzekerd op reis dan voorheen het geval was. En de helft van de zakenreizigers die wel een doorlopende reisverzekering hebben, zijn onjuist of te weinig verzekerd. Dat blijkt uit cijfers van het jaarlijkse ‘ContinuZakenreisOnderzoek’, dat gehouden wordt door NBTC-NIPO Research.

Zakenreiziger steeds vaker onderverzekerd op reisOorzaken
De belangrijkste oorzaak van het feit dat zakenreizigers zich niet of zeer slecht verzekeren, is dat zakenreizen niet onder particuliere reisverzekeringen vallen. Ten onrechte denken veel zakelijke reizigers dat zij gedekt worden via hun private reisverzekering. Ook denken zij vaak dat hun werkgever een reisverzekering of annuleringsverzekering heeft afgesloten, terwijl dat is de meeste gevallen niet het geval blijkt.

Een dergelijke onderverzekering kan nare gevolgen hebben, zo denkt Diederik Banken van BCD Travel. “Doordat een zakelijk reiziger over het algemeen meer reist dan iemand die uitsluiten voor zijn vakantie reist, loopt hij ook vaker risico.”, zo zegt Banken.

Onwetendheid
Het niet afsluiten van een reisverzekering kan vervelende gevolgen hebben. Toch is het afsluiten niet wettelijk verplicht. Maar de zakenreiziger is niet verzekerd bij bijvoorbeeld geannuleerde vluchten, de medische kosten bij het oplopen van een ziekte of een ongeval op reis.

Eén op de vijf zakenreizigers geeft in het onderzoek aan op reis te gaan zonder dat zij een verzekering hebben afgesloten. 11 procent van alle ondervraagden heeft daarnaast geen informatie ingewonnen over de wijze van de reisverzekering.

Reisverzekering
Om ziektekosten en overige kosten uit te sparen als de zakenreiziger iets voorkomt, is het aangeraden om een reisverzekering af te sluiten.

Vergelijk reisverzekeringen om zelf een reisverzekering af te sluiten en alle premies van alle reisverzekeringen in Nederland op een rijtje te zetten. Het is daarbij goed om een verzekering te kiezen die past bij het profiel van de zakenreiziger.

Door: Dennis de Wit