Weersomstandigheden wintersporter gunstig


Nederlanders die binnenkort op wintersport gaan naar de Alpen, kunnen rekenen op genoeg sneeuw om zich te vermaken tijdens de wintersportvakantie. Uit gegevens van online weerbureau Weeronline blijkt dat het al dagen onafgebroken sneeuwt in de Franse Alpen. Op sommige plaatsen in de Alpen wordt nog een meter sneeuw verwacht. Daarmee ziet dit wintersportseizoen er een stuk beter uit dan het wintersportseizoen van vorig jaar.

Genoeg sneeuw in Alpen voor wintersportersAlpen
Voornamelijk in het zuiden van de Franse Alpen en in de Italiaanse Alpen is er de afgelopen dagen veel sneeuw gevallen. Uit prognoses voor komende week blijkt dat het die periode nog door zal blijven sneeuwen. In Zwitserland en het noorden van de Franse Alpen sneeuwt het minder hard, waardoor er daar minder sneeuw ligt. Toch valt ook daar met enige regelmaat sneeuw.

In Oostenrijk heeft het momenteel nog niet veel gesneeuwd, waardoor reizigers beter af zijn in de Franse en Italiaanse Alpen. Vanaf donderdag wordt er ook in Oostenrijk sneeuwval verwacht. Reizigers kunnen dan ook daar beginnen aan een goede wintersportvakantie.

Vorig jaar
De sneeuwstanden zien er voor dit jaar een stuk gunstiger uit in vergelijking met vorig jaar. Toen begon het wintersportseizoen in de Alpen nog slecht, omdat er toen nog nergens sneeuw lag in november. Aankomende zaterdag start het skiseizoen officieel, met dus een flink pak sneeuw.

De weersverwachting is dat het zaterdag droog en zonnig is, waardoor wintersporters te maken krijgen met ideaal plaksneeuw waar goed op te skiën valt.

Reisverzekering
Wintersporten is een leuke manier om de vakantie door te brengen, maar kan ook erg gevaarlijk zijn. Voor het wintersporten is vaak een aparte wintersportdekking nodig op de reisverzekering. Reisverzekeringen vergelijken is een goede manier om een reisverzekering af te sluiten zonder daarvoor te veel te betalen.

Door: Dennis de Wit