Website ANWB vaakst bezocht voor reisverzekeringen


De website van de ANWB wordt het vaakst bezocht voor adviezen op het gebied van reisverzekeringen. Dat blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau WUA heeft uitgevoerd in de maand maart. De ondervraagden hebben bij de Web Performance Scan ongeveer 300 beoordelingen gegeven over 59 verschillende websites.
In 2011 was de ANWB ook al de best bezochte site op het gebied van reisverzekeringen. In 2012 werd de ANWB opnieuw herkozen tot best bezochte site voor reisverzekeringen.

Onderzoek
De resultaten komen voort uit onderzoek van de WUA, een onderzoeksbureau op het gebied van performance, dat in de maand maart gehouden werd. 59 verschillende websites werden beoordeeld met bijna 300 beoordelingen. Daaruit blijkt dat de ANWB het vaakst bezocht wordt als het gaat om het afsluiten van reisverzekeringen.

ANWB
De ANWB is geen vergelijkingssite, maar een aanbieder van zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen. Voor kortlopende reisverzekeringen geldt dat er iedere vakantie opnieuw een reisverzekering afgesloten moet worden. Deze zorg hebben klanten niet bij een doorlopende reisverzekering. Elke vakantie en reis is dan verzekerd; wel is de maandelijkse premie van de doorlopende verzekering meestal iets hoger.

Voordeel
De ANWB kent verschillende voordelen waardoor de website het vaakst bezocht wordt op het gebied van reisverzekeringen. De Alarmcentrale is altijd bereikbaar, en kinderen tot vijf jaar zijn meestal meeverzekerd op de polis. Leden van de ANWB krijgen tien procent korting. Iedereen met een smartphone kan daarnaast gebruik maken van de Reishulp app van de ANWB.

Naast de ANWB zijn er natuurlijk nog veel meer reisverzekeringen met allemaal hun eigen premies voor zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen. Vergelijk reisverzekeringen voor de laagste prijs en de gunstigste polisvoorwaarden.

Door: Dennis de Wit