Voor het eerst vliegen


Wie voor het eerst vliegt, zal zich ongetwijfeld afvragen of er nog handige tips zijn om de lange uurtjes die je in de lucht zweeft door te komen. Veel nieuwe reizigers worden uit pure angst of zenuwen reisziek, waardoor de annuleringsverzekering moet aangesproken worden. Om dit te voorkomen, geven we je nu wat handige tips die je kunt gebruiken alvorens je het vliegtuig instapt, maar ook voor tijdens de reis.

Do's
Allereerst geven we wat tips die je beter wel kan doen alvorens je het vliegtuig instapt:

In een vliegtuig is de ruimte beperkt. Mocht je dus om bijvoorbeeld een medische reden graag je benen willen strekken, dan kun je bij de incheckbalie vragen om een stoel die zich aan het gangpad of naast een nooduitgang bevindt

Van binnen in een vliegtuig is de temperatuur meestal laag. Neem dus iets warms mee van huis, en trek dit aan alvorens je het vliegtuig instapt. Vaak is een warme trui en broek een absolute aanrader.

Don'ts
Na de twee do's, behandelen we ook nog twee don'ts:

Mijd bij reisziekte drukke plekken in het vliegtuig. Het beste is een stoel te kiezen aan het raam, of midden in. Vooral bij het stijgen voorkomt dat misselijkheid.

Loop nooit bij je bagage weg. Ook niet voor een korte sanitaire stop of bij het inchecken. Laat altijd iemand je bagage in de gaten houden. Reis je alleen, neem dan alles voortdurend mee. Zoekgeraakte bagage veroorzaakt veel stress bij jezelf, maar houdt de vlucht ook onnodig op. Vaak word je hierdoor op extra kosten gejaagd.

Vergelijken
Vergelijk reisverzekeringen voor de goedkoopste premies en beste dekkingen. Zo stap je tenminste onbezorgd het vliegtuig in.

Door: Riccardo de Wit