Verzekering via reisbureau aanzienlijk duurder


Vakantiegangers die hun reisverzekering afsluiten via het reisbureau zijn vaak vele malen duurder uit dan vakantiegangers die hun reisverzekering rechtstreeks afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Dit verschil kan soms wel enkele honderden euro’s bedragen.

De reisverzekering via het reisbureau is duurder omdat touroperators gemiddeld zo’n 10 procent van de premie in eigen zak steken. Dit heeft tot gevolg dat een verzekering via het reisbureau wel tweemaal zo duur kan zijn als de reisverzekering die rechtstreeks via een verzekeraar wordt afgesloten.

Het is natuurlijk vrij gemakkelijk om alles bij het reisbureau, of op één internetpagina te regelen. Dit is alleen niet altijd het voordeligst. Het loont zeker de moeite om uit te zoeken of u op deze manier niet te veel betaalt voor uw reisverzekering.

Zo is het mogelijk dat u voor een doorlopende reisverzekering maar de helft betaalt van wat u betaalt als u uw verzekering via het reisbureau afsluit. Bij het reisbureau bent u alleen verzekerd tijdens uw vakantie terwijl u bij de doorlopende reisverzekering het hele jaar door verzekerd bent.

Ook is het goed om te letten op de dekking van de verzekering. Hoe uitgebreider de dekking van de verzekering is, hoe meer u voor de verzekering betaalt.

Vergelijk reisverzekeringen op onze site om erachter te komen welke reisverzekering voor u het voordeligst is.

Door: Roeland Werring