Veel Nederlanders onverzekerd op vakantie


Er blijken veel Nederlanders onverzekerd op vakantie te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek die al in oktober 2011 gehouden werd. De Nederlandse reizigers weten wel dat reisverzekeringen bestaan, maar denken niet een reisverzekering per definitie nodig is. Veel mensen bellen de alarmcentrale zonder dat zij een reisverzekering hebben afgesloten. Vaak kunnen zij daardoor niet verder geholpen worden, terwijl dit wel gewenst is.

Niet nieuw
Dat veel reizigers zonder reisverzekering op reis gaan, is in de regel niets nieuws. Al sinds 2008 loopt het aantal reizigers dat zonder reisverzekering vakantie viert flink toe. In 2009 was het aantal onverzekerde reizigers al met 44% toegenomen. In 2010 werd de vergelijking met 2009 gemaakt, waaruit bleek 54% meer reizigers onverzekerd op vakantie te gaan. Deze onderverzekering heeft met twee misstanden te doen: als je wat krijgt onderweg, dekt de basisverzekering dit, denkt men. Bij veel mensen leeft bovendien het idee dat zij geen reisverzekering nodig zijn. Deze mensen gaan dan ook zonder reisverzekering op pad, waardoor zij bij de hulpcentrale niet verder geholpen kunnen worden.

Basisverzekering is voldoende
Een basis zorgverzekering dekt inderdaad sommige medische kosten in het buitenland. Maar een reisverzekering is toch nuttig voor alle niet-medische problemen. Daarbij kan gedacht worden aan wegsleepkosten, vervangend vervoer of diefstal van goederen. Wie geen reisverzekering afsluit, zal al deze kosten zelf moeten betalen. Ook wanneer je halverwege je vakantie de reis moet afbreken, krijg je de extra kosten niet vergoed. Een reisverzekering of annuleringsverzekering is dus bittere noodzaak.

Reisverzekeringen vergelijken
Als ook jij geen reisverzekering hebt, maar wel van plan bent op reis te gaan, overweeg dan alsnog een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is niet duur door reisverzekeringen te vergelijken.

Door: Riccardo de Wit