Tot 4 reisgenoten meeverzekeren bij FBTO


Bij FBTO kunnen consumenten rekenen op een uitgebreide basisdekking, waardoor reisgenoten meeverzekerd kunnen worden bij de reisverzekering. Dat kan als de reiziger een reisverzekering voor meer dan één persoon afsluit. Bij het meeverzekeren van andere personen hoeft de meeverzekerde niet per se tot het gezin te behoren.

Voor het meeverzekeren van gezinsleden is de zogenaamde gezinspolis, waarbij de reisverzekering voor alle gezinsleden geldig is. Daarnaast kunnen er nog vier extra personen buiten het gezin gratis meeverzekerd worden, zoals vrienden of kennissen.

 
Uitgebreide dekking
Bij FBTO is een doorlopende reisverzekering uitgebreid met een dekking voor de reisbagage, tot 2500 per persoon. Per polis is er een dekking mogelijk tot 7500 euro. Wel geldt er een eigen risico van 100 per polis per gebeurtenis. Wie bestolen wordt van contant geld, krijgt deze niet vergoed via de reisverzekering.
 
Bovendien zijn brillen en contactlenzen tot een bedrag van 250 euro per vakantie verzekerd. Datzelfde geldt voor fietsen, maar dan tot een maximumbedrag van 500 euro.

Wie een ongeluk meemaakt en daardoor niet meer naar huis kan rijden, mag verwachten van FBTO dat er directe hulp komt met een bestuurder die de auto naar Nederland rijdt. Ook reisdocumenten worden vergoed, evenals schade aan de accommodatie.

Gemakkelijk aan- en uitzetten
Net als bij alle andere soorten verzekeringen van FBTO, kunnen consumenten gemakkelijk hun reisverzekering uitbreiden aan de hand van verschillende aanvullende modules. Op die manier betaalt de consument alleen voor wat hij echt nodig heeft. Alle modules kunnen het hele jaar door aan- en uit worden gezet.
 
De dekking voor medische kosten is in het buitenland een absolute aanrader, omdat de zorgverzekering doorgaans met de buitenlanddekking te weinig vergoed. De kosten van medische behandelingen in het buitenland liggen doorgaans veel hoger dan de kosten daarvan in Nederland. De zorgverzekering vergoedt alleen de kosten van een medische behandeling zoals die in Nederland gelden. Daarom kan het afsluiten van een medische dekking bij de reisverzekering toch nuttig zijn.
 
Tot slot is er ook nog een aanvullende module voor winter- en onderwatersport, of een module voor voertuigenhulp. Er worden door FBTO nog veel meer aanvullende modules aangeboden, om zo een zo persoonlijk mogelijke reispolis aan te kunnen bieden, zonder daarvoor te veel hoeven te betalen.
Door: Dennis de Wit