Tips voor een veilige wintersport


Veel Nederlanders binden in de meeste vakanties de latten onder in de wintersportgebieden. Natuurlijk ben je goed verzekerd met een reisverzekering, maar de premie gaat wel omhoog wanneer je regelmatig ongelukken hebt.

Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje, en is dit natuurlijk nooit gewenst. Daarom bespreken we nu wat tips waarmee je zonder al te veel zorgen op skivakantie kan gaan. Op deze manier kijk je op een leuke manier terug naar je skivakantie, en ga je zo ernstige blessures uit de weg.

Dekt mijn reisverzekering dit?
Alvorens je op vakantie gaat, is het verstandig na te gaan of je reisverzekering wintersportdekking heeft, en of je medische kosten gedekt worden. Omdat wintersporten een hoger risico met zich meebrengt, zijn deze premies vaak hoger bij een reisverzekering. Sluit ook een autopechhulpverzekering af. Wanneer je dan pech onderweg krijgt, kom je tenminste niet voor onvoorziene kosten te staan. Bij sommige reisverzekeringen kun je autopechhulp met de gewone reisverzekering mee af sluiten.

Voor- en tijdens het skiŽn
Als je plannen voor een skivakantie hebt, is het verstandig eerst te trainen. De meesten voorkomende blessures en letsels komen voor aan het onderbeen. Dit vaak ten gevolge van overbelasting. Zorg daarom nog voordat je op skivakantie gaat voor voldoende skioefeningen. Op deze manier raakt het onderbeen alvast gewend aan de prestatie dat het straks moet gaan leveren. Zorg ook voor voldoende rust. Vermoeidheid leidt vaak tot meer skiongevallen.

Tijdens het skiŽn is het belangrijk dat je binnen de pistes blijft. Ski alleen binnen de aangeduide gebieden, en neem nooit onverantwoorde risicoís. Doe geen speciale trucjes die boven je eigen kunnen zijn. Ga je voor het eerst skiŽn, dan is het verstandig een skileraar te raadplegen.

Voeding en drinken
Wintersporten is een veelvergende activiteit. Daarom is het verstandig gezond te eten en te drinken. Neem alvorens je gaat wintersporten nog iets te drinken. Het is echter erg verstandig geen alcoholrijke dranken te nuttigen. Laat aprŤs-ski-dranken over voor de aprŤs-ski. Er gebeuren veel ongelukken tijdens het skiŽn door alcohol. Eet voldoende en regelmatig, om zo je bloedsuikerspiegel te verhogen.

Kosten
Ga zorgeloos op skivakantie, en betaal niet te veel. Vergelijk reisverzekeringen om zo te besparen op de premie. Wanneer je eenmaal de goedkoopste Ė en beste premie hebt uitgezocht, wensen wij je een fijne skivakantie!

Door: Roeland Werring