Thuis inenten nu ook mogelijk


Uit recent onderzoek is al eens gebleken dat wij Nederlanders slecht op de hoogte zijn van ziektes die voorkomen onder reizigers die naar exotische gebieden reizen. Zo is Malaria de meest voorkomende ziekte, op twee staat Hepatitis. Minder Nederlanders weten dat zij hiervoor ingeŽnt kunnen worden. En de reizigers die dit wel weten, moeten dan ook nog een gaatje in hun agenda vinden om naar de GGD te komen om zich in te laten enten. Maar tegenwoordig hebben verzekeraars daar een oplossing op bedacht.

Thuis inenten
De reisverzekeraar Mondial Assistence heeft sinds kort een handige service geÔntroduceerd: thuis ingeŽnt worden. Op deze manier hoef je niet meer eerst helemaal naar de GGD, maar kun je gewoon in je eigen veilige omgeving ingeŽnt worden. Deze thuisvaccinaties worden door deze verzekeraar aangeboden in samenwerking met een grote website die al vaker voorzien heeft in het thuis inenten van hun patiŽnten. Naast een inenting kun je ook een thuisconsult krijgen, waarbij je voorzien wordt van adviezen die betrekking hebben tot reizen naar verre, warme gebieden.
Zoín inenting of consult wordt meestal vergoed door de reis- of zorgverzekering.

Service
Volgens de reisverzekeraar Mondial Assistence gaan de helft van hun klanten zonder inentingen op vakantie naar warme langen zoals Egypte en KroatiŽ. Door deze service aan huis aan te bieden, hoopt de reisverzekeraar meer toekomstige reizigers in te kunnen enten tegen ziektes die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Op deze manier probeert de reisverzekeraar nog meer zijn verantwoordelijkheid als reisverzekeraar te nemen. Bovendien worden de ziektekosten zo voorkomen, en hoeft de reisverzekeraar niet uit te keren volgens een annuleringverzekering. De reis hoeft immers niet geannuleerd te worden als niemand ziek wordt. Deze service is dus voortgevloeid uit het motto: ďVoorkomen is beter dan genezenĒ.

Ook binnen Europa moet men voor sommige landen gevaccineerd worden, bijvoorbeeld omdat er in deze landen veel Hepatitis voorkomt. Ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is er een aanzienlijke kans op ziektes. Hiervoor kun je dus thuis gevaccineerd te worden. Daarmee hoopt de reisverzekeraar de drempel tot inentingen te verlagen.

Doet mijn reisverzekeraar dit ook?
In de toekomst kunnen ook andere reisverzekeraars dit voorbeeld volgen. Probeer reisverzekeringen te vergelijken om achter de goedkoopste premies en beste voordelen te komen. Ook kun je zien welke service de reisverzekeraar biedt.

Door: Riccardo de Wit