Thijs staat centraal in nieuwe FBTO-campagne


Nadat autoverzekeraar AllSecur met personage Henk kwam in hun nieuwe reclamecampagne, komt FBTO met een nieuwe reisverzekeringscampagne. Centraal in de reclames van FBTO staat het personage Thijs. In de reclames van FBTO komt Thijs voor allerlei keuzes te staan omtrent het afsluiten van reisverzekeringen. Er wordt daarbij de vergelijking gemaakt tussen kiezen tussen lekker eten en weten wat goed voor een mens is.

Keuzes
In de reclames van FBTO komt hoofdpersonage Thijs voor verschillende keuzes te staan. De eeuwenoude keuze van het kiezen tussen lekker of gezond eten is een goede vergelijking tussen het kiezen van reisverzekeringen. De rode lijn van de commercial is dat bij FBTO ook de keuze gemaakt kan worden wat verzekerd moet worden. De verzekerde kan zelf kiezen welke dekkingen hij of zij wil. Via de website van FBTO zijn de dekkingen gemakkelijk aan en uit te zetten.

Eigen visie
De nieuwe reclamecampagne van de reisverzekeraar sluit volgens FBTO aan bij hun eigen visie. Hun visie is dat mensen zelf in staat moeten zijn om hun eigen reisverzekering samen te stellen, en dat de beste keuze is om zelf te kiezen. Op deze manier hoopt FBTO een bredere doelgroep consumenten aan te spreken. Alle verzekeringen van FBTO worden in verschillende modules opgebouwd, zodat de klant precies kan kiezen wat hij wel of niet nodig heeft.

Daarmee kan de verzekerde in verschillende levensfasen en persoonlijke situaties de keuzes gemakkelijk aanpassen. Zo betaalt de verzekerde volgens FBTO nooit te veel.

Nieuwe slogan
Met de nieuwe reclamecampagne wordt ook de nieuwe slogan van FBTO geïntroduceerd. In de loop der jaren kwamen de slogans ‘Gelukkig maar’, ‘FBTO doet het gewoon’ en ‘Verzekeren kan je zelf’ voorbij. De nieuwe slogan van FBTO bestaat uit maar twee woorden: ‘Jij kiest!’.

Samenstellen
Met de nieuwe slogan probeert FBTO de keuze nog meer bij de verzekerde zelf te leggen. Bij het afsluiten van de reisverzekering bij FBTO kan er kozen worden uit een uitgebreide dekking of de basisdekking. Onder de uitgebreide dekking vallen onder andere bagagedekking, aansprakelijkheidsdekking en de dekking op reisdocumenten.

Zonder al te veel extra premie te betalen, wordt bij doorlopende reisverzekeringen van FBTO ook de reisgenoot kosteloos meeverzekerd. De modules van FBTO zijn seizoensgebonden. Zo kan de wintersportdekking in de zomer uitgezet worden.

Vergelijken
Er zijn meerdere verzekeraars die de verzekerde zelf modules aan en uit laten zetten. Vergelijk reisverzekeringen om een reisverzekering bij FBTO af te sluiten.

Door: Riccardo de Wit