Tachtig procent reizigers kiest bestemming op basis van reviews


Tachtig procent van alle reizigers laat de vakantiebestemming afhangen van reviews van andere reizigers. Maar liefst 83% kiest op deze manier de vakantiebestemming. Zes op de tien reizigers willen een reis boeken wanneer er reviews van andere klanten op de website van het reisbureau staan. Dat blijkt uit een onderzoek van reviewbureau Reevoo die de invloed van reviews op vakantieboekingen onderzocht.

Mening
Vooral de mening van de klant is belangrijk, zegt Richard Anson, de oprichter van Reevoo. De reiziger is minder snel geneigd de website weg te klikken als er reviews van andere reizigers over de reis op staan. Dat leidt ertoe dat bezoekers tot vijf keer langer dan normaal de site bezoeken. “We hebben gezien dat in de reisbranche, op basis van het gedrag van de consument, de toevoeging van reviews van klanten leidt tot een vijf keer langere bezoekduur op de website”.

De reviews van klanten slaan de brug tussen reisorganisaties en hun klanten. Wanneer een bepaald vakantieland slechte reviews krijgt, zijn reizigers minder snel geneigd om naar dit vakantieland af te reizen. Ook de kwaliteit van de reviews is voor reizigers belangrijk. 27 procent van de ondervraagden is bang dat andere klanten ervoor worden betaald om positieve reviews over een vakantiebestemming te schrijven.

Klantenservice
Niet alleen de mening van andere reizigers is voor de Nederlander belangrijk bij het boeken van een reis. Ook de klantenservice wordt erg belangrijk gevonden, en is van invloed op de beslissing voor het kiezen van de juiste reisbestemming. Bijna 65 procent van alle ondervraagden noemt de klantenservice van een reisorganisatie ‘zeer belangrijk of ‘belangrijk’.

Online trekt aan
Het binnenstappen bij een fysieke reisorganisatie wordt steeds minder populair. Voornamelijk het online boeken van reizen wordt erg populair, legt Anson uit: “Fysieke reisbureaus zien een duidelijk daling van het aantal bezoekers. Veel consumenten gaan zelf online op zoek naar informatie over de potentiële vakantiebestemming en maken op basis daarvan een keuze”.

Reisverzekering
Ook voor het afsluiten van reisverzekeringen geldt hetzelfde: steeds meer klanten kiezen ervoor om online een reisverzekering af te sluiten. Gemakkelijk kunnen modules online in- of uitgeschakeld worden. Reisverzekering vergelijken biedt een overzicht van alle reisverzekeringen in ons aanbod. Daarbij worden reviews getoond van andere klanten. Op deze manier kunnen verzekerden een betrouwbaarder beeld krijgen van de verschillende reisverzekeraars.

Door: Dennis de Wit