Steeds meer agressie bij vlieghavens


Het aantal vliegtuigpassagiers dat zich misdraagt op de luchthaven, neemt flink toe. Dat merken de drie grote luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia en ArkeFly. Zij melden een toename van zowel verbaal als fysiek geweld door reizigers. Vorig jaar lag het aantal incidenten op de luchthaven op 1600. Twee jaar geleden lag het aantal incidenten nog op ruim 1400: een toename van tien procent in twee jaar tijd.

Drank
Volgens de voorzitter van de vakbond van cabinepersoneel, Ton Scherrenberg, wordt de agressie vooral veroorzaakt door de toename van de drankconsumptie. Vaak is er drank in het spel bij incidenten op de luchthaven. ‘Schiphol lijkt tegenwoordig wel één grote bar’, zegt Scherrenberg tegen het Algemeen Dagblad.

Hij wil dan ook dat agressieve reizigers voortaan volledig geweerd worden uit vliegtuigen. Al op de luchthaven zelf is het duidelijk wanneer de passagier te veel drank genuttigd heeft en zich daardoor zal misdragen, meent de voorzitter. “De vliegmaatschappijen zouden vaker reizigers moeten weigeren omdat ze in de fout dreigen te gaan.”, aldus de voorzitter van de vakbond.

Regels rondom alcoholgebruik
Het opstellen van regels rondom alcoholgebruik op Schiphol zou een goede manier zijn om het aantal incidenten op de luchthaven terug te dringen, meent de vakbond van cabinepersoneel. “Bij agressie en overlast is er vaak drank in het spel. Maar de kans dat daaraan iets wordt gedaan, is klein.”

Niet alleen luchthavens merken de toename van incidenten door alcoholgebruik, ook de Nederlandse Marechaussee heeft last van vervelende vliegtuigpassagiers. Jaarlijks worden er meer dan 1500 stewardessen en ander cabinepersoneel getraind op het omgaan met misdragende vliegtuigpassagiers. Zij worden op deze manier weerbaarder gemaakt tegen geweld en agressie van passagiers.

Marechaussee
Robert van Kapel, woordvoerder van de Nederlandse Marechaussee, betreurt de gang van zaken op de Nederlandse luchthavens. Jaarlijks worden meer dan 1500 stewardessen en ander personeel dat in op de luchthaven aanwezig is getraind tegen vervelende passagiers. Echter kunnen deze trainingen niet in de praktijk worden gebracht, omdat passagiers zich vooral in het vliegtuig zelf misdragen.

“Juist in de lucht, op het moment dat wij er niet bij zijn.”, betreurt de woordvoerder van de Nederlandse Marechaussee.

Reisverzekering
Wanneer er onverhoopt door een vervelende reiziger iets van de bagage kapot dreigt te gaan, kan dit neergelegd worden bij de reisverzekeraar. Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Door reisverzekeringen te vergelijken kun je de goedkoopste reisverzekeraar vinden.

Door: Dennis de Wit