Stedentrip wint aan populariteit


Steeds meer mensen kiezen er voor om in een populaire stad op vakantie te gaan. In Europa zijn steden zoals Barcelona, Rome en Praag zeer in trek bij de Nederlandse bevolking. De grote winnaar is echter New York. Voor minder dan 500 euro vliegt u daar al heen. De stedentrip is zo sterk opgeklommen dat het populairder is geworden dan de klassieke zonvakantie. Steeds minder mensen hebben zin om twee weken aan het strand te zitten. Barcelona heeft als voordeel dat de stad aan zee is gevestigd. Zo kunnen mensen een zon en stad vakantie met elkaar combineren.

Stedentrip populairder De grootste reden van de stijging onder de steden is omdat er steeds meer acties zijn gekomen om de mensen naar de grote wereldsteden te halen. Het vliegen is veel goedkoper geworden door de opkomst van de lowbudget maatschappijen. Met Ryanair heeft u al een retourtje voor nog geen 100 euro naar Barcelona. Daarnaast hebben de hotels ook grote acties gehouden om zo veel mogelijk mensen naar zich toe te trekken. Zo heeft u tegenwoordig al een overnachting voor 2 personen voor maar 50 euro per nacht in een 4 sterren hotel in Barcelona.

Voor maar 13 euro sluit u in de zomer een doorlopende reisverzekering af, waardoor u verzekerd bent tegen diefstal en schade. Dit alles kunt u dus een hoop geld besparen. Vergelijk reisverzekeringen op onze website en bespaar veel geld op uw reisverzekering. Uit onderzoek van de krant Metro is gebleken dat maar liefst 91 procent van de vakantiegangers een reisverzekering afsluit. De doorlopende reisverzekering is het meest in trek, omdat de meeste mensen tegenwoordig minimaal 2 keer per jaar op vakantie gaan. Door een doorlopende reisverzekering af te sluiten bespaart u geld ten opzichte van de kortlopende reisverzekering. U hoeft maar 1x per jaar een bedrag te betalen en u bent het gehele jaar verzekerd.

Door: Roeland Werring