SOS op reis smartphone terugbelmogelijkheid


Smartphonegebruikers kunnen voortaan via de iPhone-app SOS International gemakkelijk aangeven aan hun reisverzekeraar dat zij teruggebeld willen worden. De applicatie is gratis en kent een samenwerking met een tal van reisverzekeraars. In de applicatie kan aangegeven worden wat er gaande is op de plek van bestemming. Met deze voorinformatie kunnen reisverzekeraars hun klanten gerichter helpen, waarmee een hoop ongemakken voorkomen kunnen worden.

Niet in de rij
Door het gebruik van de SOS op Reis-app kunnen verzekerden gemakkelijk aangeven dat zij teruggebeld willen worden. Daarbij kan meteen ingevuld worden waarover het gesprek precies zal gaan. Daardoor kunnen reisverzekeraars hun klanten sneller helpen. Bovendien hoeven gebruikers van de app niet in de mogelijke wachtrij van de verzekeraar te staan. De applicatie voor de iPhone is voor verschillende reisverzekeraars te gebruiken.
Reisverzekeraars REAAL, OHRA, Delta Lloyd, VvAA, SOM Verzekeringen en Offermans Joosten werken samen met de app, en zijn gemakkelijk via dit programma te bereiken.

Ook gegevens van andere reisverzekeraars zijn gemakkelijk op te vragen middels deze applicatie. Echter ondersteunen andere verzekeraars geen terugbelfunctie. Wel zijn de gegevens gemakkelijk op te vragen waardoor met één druk op de knop naar de juiste reisverzekeraar gebeld kan worden.

Gemak
Middels de app kunnen verzekerden gemakkelijk aanklikken bij welke reisverzekeraar zij verzekerd zijn, en wat het probleem op vakantie is. De opties die gekozen kunnen worden zijn: Autopech, Autoschade, Ziekte of Reisschade. Wie één van deze opties aanklikt, krijgt onmiddellijk de vraag of hij of zij teruggebeld wil worden door de verzekeraar.

Onderwerp
Of de terugbelfunctie beschikbaar is, verschilt per verzekeraar en per onderwerp. Zo belt OHRA zijn verzekerden wel terug in het geval van een auto-ongeval, maar bij ziekte verdwijnt de bel-terugmogelijkheid en kunnen klanten alleen naar de verzekeraar toe bellen.

Alarmnummers
Naast de gegevens van de diverse reisverzekeraars, kent SOS op Reis ook een overzicht aan alarmnummers in het buitenland. Van tevoren kunnen gebruikers hun gegevens invullen, waardoor zij de app bij pech onderweg onmiddellijk kunnen gebruiken. Niet alleen de reden om terug te bellen kan ingevoerd worden, maar ook het aantal personen dat meereist, eventuele bagage en dergelijke kunnen ingevoerd en mee verzonden worden. Zo kunnen reisverzekeraars onmiddellijk hulp op maat bieden.

Vergelijken
Alvorens een reisverzekering af te sluiten is het aangeraden om reisverzekeringen te vergelijken. De premies en dekkingen van de diverse reisverzekeraars verschillen nogal. Zorg er dus voor dat de juiste verzekering bij de juiste persoonlijke situatie gekozen wordt.

Door: Riccardo de Wit