Skyscanner: Spanje het populairst


Dit jaar was Spanje de populairste vakantiebestemming op het gebied van vliegreizen. Dat blijkt uit onderzoek van het Europese onderzoeksbureau Skyscanner. Skyscanner onderzocht een jaar lang het Europese zoekgedrag naar vliegreisboekingen. Daaruit blijkt dat Nederlanders in vergelijking met andere landen redelijk vroeg zijn met het boeken van hun reis.

Vroegboekers
De Nederlanders moeten alleen de Britten voor zich dulden op gebied van vroegboekingen. Gemiddeld boeken Nederlanders hun reis binnen Europa zo’n 61 dagen van te voren. Britten boeken hun reis al 68 dagen voor vertrek.

Nederlanders blijven het langst van alle Europeanen op hun vakantiebestemming: gemiddeld zo’n 12 dagen. De Russen blijven het minst lang op hun vakantieplek met slechts acht verblijfdagen.

Spanje populair
Het populairste vakantieland van 2012 is Spanje. Nederland blijkt andersom voornamelijk geliefd te zijn onder Italianen en Spanjaarden. De meeste zoekopdrachten komen uit deze landen. Ook vanuit Nederland komen veel zoekopdrachten naar Spanje en Italië.

In de zomer trekken de meeste Europeanen naar Spanje, Italië en Engeland. In de winter blijft alleen Spanje de lijst aanvoeren, op de voet gevolgd door de Verenigde Staten.

Nederlanders gaan het liefst naar Spanje, Italië en Engeland. Daarnaast gaan wij graag naar de Verenigde Staten en Turkije. Het minst vaak gaan we naar Duitsland (tiende plek), Portugal (negen) en Thailand (acht).

Toeristen in Nederland
Nederland wordt op zijn beurt het vaakst bezocht door de Britten, Italianen, Spanjaarden, Russen en Polen. Het minst vaak komen toeristen in Nederland uit Portugal, Frankrijk, Griekenland en opmerkelijk genoeg: Duitsland.

Voor al deze reizen is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze zijn niet verplicht, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Landen als Spanje en Italië laten zich lenen voor watersporten, maar daarvoor is vaak een aanvullende dekking vereist. Vergelijk reisverzekeringen om nu een reisverzekering af te sluiten.

 

Door: Dennis de Wit