Schiphol haalt recordaantal reizigers binnen


Luchthaven Schiphol heeft een recordaantal reizigers ontvangen in 2012. In 2012 kwamen ruim 51 miljoen reizigers binnen op de luchthaven. Dat is een stijging van 2,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De hoeveelheid vracht liep echter wel terug: met een daling van drie procent komt de vracht uit op ruim 1,5 miljoen ton. Het aantal vliegtuigbewegingen steeg met 0,8 procent naar ruim 423.000. Dat blijkt uit cijfers van Amsterdam Airport Schiphol.

Geweldige prestatie
De cijfers werden bekend gemaakt door de president-directeur van Schiphol Group, Joost Nijhuis. Hij noemt het recordaantal reizigers een geweldige prestatie. “We verwelkomden aan het eind van 2012 op Airport Schiphol de 50 miljoenste reiziger. Een geweldige prestatie van onze homecarrier KLM en de overige luchtvaartmaatschappijen.” Volgens Nijhuis is de stijging te danken aan het aantrekkelijke Nederlandse vestigingsklimaat en de uitbreiding van 313 naar 317 directe bestemmingen.

Centrale beveiliging
Nijhuis maakte op de nieuwjaarsreceptie tevens bekend dat Schiphol in 2013 een verbouwing ondergaat op gebied van beveiliging. Het decentrale beveiligingssysteem zal omgezet worden naar ‘central security’. Daarmee kan de reiziger meer comfort geboden worden tijdens het boarden. Bovendien wordt reizen daardoor een stuk efficiënter gemaakt, terwijl de luchthaven kan voldoen aan Europese regelgeving.

Stap voor stap
Volgens Nijhuis is het belangrijk dat de nieuwe centrale beveiliging stap voor stap wordt ingevoerd. “Dat is belangrijk om ook in de toekomst de Mainport fier overeind te houden. Dat vereist beheerste en verstandige investeringen. Dat zullen we stap voor stap doen.”

Verzekering
Wie binnenkort zelf op reis gaat, doet er verstandig aan om een reisverzekering te overwegen. Daarmee kunnen veel onverwachte kosten opgevangen worden. Reisverzekeringen vergelijken is een goede manier om inzicht te krijgen van de verschillende premies.

Door: Dennis de Wit