Reizen naar Rwanda ontraden


Het reizen naar Rwanda is voor niet essentiële reizen ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Momenteel is het erg gespannen rond de grensovergang tussen Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Voornamelijk bij Gissenyi-Goma is de situatie erg gevaarlijk, waardoor niet-essentiële reizen voorlopig onraden worden. Uit de regio worden vooral in Gissenyi mortier aanslagen gerapporteerd. Daardoor kan de veiligheid van de reiziger niet langer voldoende gewaarborgd worden.

Reizen naar Rwanda ontradenGeweld
Voornamelijk in Gisenyi, wat ligt in de Rwanda, worden regelmatig meldingen van mortieren en granaten gemaakt. Deze mortieren zijn afkomstig van de Democratische Republiek Congo. Vooralsnog zijn er geen meldingen van excessief gemaakt vanuit Congolees grondgebied. Maar wie van plan is om binnen zeer korte termijn naar Rwanda te reizen, moet rekeninghouden met kogels en mortierinslagen.

Door de aanhoudende aanslagen heeft de stad Gisenyi op dit moment te maken met een flink aantal vluchtelingen. Daardoor kan de toeristische veiligheid niet meer gewaarborgd worden.

Waakzaamheid
Het is voor het reizen naar Rwanda aangeraden om zo waakzaam mogelijk te zijn. Het is in Rwanda strikt verboden om zich op te houden met grotere groepen mensen. Dit wordt namelijk gezien als samenscholing. Daarnaast moet men te allen tijde alert blijven op eventuele veranderingen met betrekking tot de veiligheid.

Reis annuleren
Als het ministerie van Buitenlandse Zaken een reis ontraadt, wil dat nog niet zeggen dat de annuleringsverzekering vanuit de reisverzekering ook gedekt wordt. Het is namelijk een eigen keuze of de reiziger besluit wel of niet naar Rwanda te vertrekken.

Bel in dat geval met de reisverzekering of met het reisbureau. Zelf een reisverzekering afsluiten? Door reisverzekeringen te vergelijken kunnen reizigers fors besparen op hun reispremie.

Door: Dennis de Wit