Reisverzekeraar waarschuwt voor hoge medische kosten Oranjefans


Reisverzekeraar Allianz Global Assistance waarschuwt voor torenhoge medische kosten voor Oranjefans. Fans die een ziekenhuis in Brazilië moeten bezoeken, kunnen verrast worden door flinke hoge medische kosten.
 
In Brazilië is een bezoek aan het ziekenhuis veel duurder dan in Nederland, waardoor alleen een zorgverzekering met werelddekking niet voldoende is. Daardoor kunnen onvoorbereide supporters te maken krijgen met rekeningen ter waarde van duizenden euro’s.

Overmakingen
In Brazilië behandelen dokters hun patiënten pas als het geld voor de behandeling is overgemaakt, zo waarschuwt de reisverzekeraar. Een bezoekje aan de arts kost al snel honderden euro’s. De reisverzekeraar raadt supporters aan voor vertrek eerst contact op te nemen met de reisverzekeraar om zo te kijken of de polis wel toereikend is.
 
In medische gevallen moeten patiënten het alarmnummer bellen. Bovendien geeft de reisverzekeraar nog wat tips om niet ziek te worden tijdens het WK.

Tips
De reisverzekeraar geeft het advies dat supporters rekening moeten houden met geïnfecteerd water. Bovendien wordt het eten in Brazilië anders bereid dan in Nederland, waardoor supporters te maken kunnen krijgen met een voedselvergiftiging. Om te voorkomen dat dat gebeurt, moeten supporters voor elke maaltijd hun handen wassen en onvoldoende gekookt voedsel te laten staan.
 
In het Amazonegebied is de malariamug actief. Daarom moeten supporters bedekkende kleding dragen, zo adviseert de reisverzekeraar.

Noodnummer
Het is verstandig voor reizigers om het noodnummer van Brazilië uit het hoofd te leren. Voor de ambulance bellen supports 192, voor de politie en brandweer is het nummer 193. In speciale aanloop naar het WK zijn extra medische faciliteiten aangelegd.
 
Oranje Boekje
In de aanloop naar het WK, dat donderdag start, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het zogenaamde Oranje Boekje uitgebracht. Dat is een gids voor supporters die naar het Zuid-Amerikaanse land afreizen. Bij ziekenhuisopnames staat dat de patiënt zo snel mogelijk de reisverzekeraar moet bellen, om zo ‘onaangename financiële verrassingen te vermijden.’
 
Ook waarschuwt het ministerie voor Buitenlandse Zaken voor Braziliaans kraanwater. Het kraanwater is wel geschikt om mee te douchen, maar niet om op te drinken. Volgens de reisgids is het verstandiger water uit drinkflessen te nuttigen.
Door: Dennis de Wit