Reisbureaus steeds vaker failliet


Het komt steeds vaker voor dat reisbureaus te maken krijgen met een faillissement, waarna reizigers zich moeten wenden tot de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Directeur van de stichting, Erik Jan Reuver, waarschuwt Nederlandse consumenten voor een toenemend aantal reisbureaus dat failliet gaat. Echter krijgt niet iedereen die zich wendt tot de SGR zijn reisgeld ook daadwerkelijk terug.

SGR-aansluiting
Wie als reiziger te maken krijgt met een omgevallen reisbureau, kan proberen zijn geld terug te krijgen bij de SGR. Echter wenden reizigers zich vaak onmiddellijk tot de SGR, terwijl het reisbureau geen aansluiting had met de SGR.
Digitaal boeken bij online reisbureaus trekt de laatste jaren flink aan, maar, zo blijkt, hebben online reisbureaus vaak geen SGR-aansluiting. Middels de website van de stichting kunnen consumenten controleren of het reisbureau een aansluiting heeft.

Miljoenen euroís
In totaal heeft de stichting sinds de oprichting in 1983 al ruim 45,5 miljoen euro uitgekeerd aan vakantiegangers. In 2011 kwamen nog tien reisbureaus in de financiŽle problemen. Dat was goed voor een schade bedrag van een half miljoen euro. De SGR verwacht dat door de nog steeds geldende crisis steeds meer reisbureaus de eindstreep niet zullen halen.

Niet alleen kleine reisbureaus, maar ook grote machten kampen met de financiŽle crisis. Onlangs moest een zeer grote aanbieder nog een lening aangaan om het hoofd boven water te kunnen houden.

Dekking
De dekking die reizigers bij de SGR kunnen krijgen, geldt alleen voor de directe kosten die de Nederlandse reiziger maakt. Daarbij moet gedacht worden aan overnachtingen en vervoer. Maar de kosten voor het afsluiten van een reisverzekering of inentingen kunnen niet teruggevorderd worden bij de SGR.

Volgens de SGR is de stichting niet verplicht tot het uitkeren van een schadebedrag. Zo kan de SGR ook een aanbod doen aan reizigers om het schadebedrag in natura uit te keren: de reis wordt dan ondergebracht bij een andere reisaanbieder. Wanneer er problemen zijn bij een reisaanbieder, zal in eerste instantie geprobeerd worden de reis onder te brengen bij een andere reisaanbieder.

Reisverzekering
Bij faillissement van een reisbureau kunnen reizigers zich wenden tot de SGR. De kosten voor bijvoorbeeld inentingen en eventuele extra overnachtingen zijn typische onkosten die gemakkelijk met een reisverzekering kunnen worden opgevangen. Een reisverzekering vergelijken geeft de consument inzicht in de verschillende reisverzekeringen en bijhorende premies in Nederland.

Door: Riccardo de Wit