Nederlandse vakantiegangers vaker gewond


De Nederlandse vakantieganger is in dit reisseizoen vaker gewond geraakt in vergelijking met vorig jaar. Wel waren zij minder vaak de weg kwijt op de plek van bestemming. Volgens Alarmcentrale SOS International hebben reizigers vijftien procent vaker een letsel opgelopen dan vorig jaar. Het aantal meldingen van automobilisten die strandden op weg naar het vakantieland daalde bij de Alarmcentrale wel, zo blijkt uit een voorlopige tussenstand van SOS International.

Letsel
De vaakst voorkomende letsels zijn dit jaar letsels aan de voeten, het hoofd, de enkels, de knieën of het breken van de pols. Sinds het begin van de maand juli 2012 melden zich ook steeds meer reizigers met ziekteverschijnselen. Vijftienhonderd reizigers hadden daar last van. Daarmee ligt het aantal vakantiegangers dat op reis ziek wordt drie procent hoger dan een jaar eerder. Voornamelijk reizigersdiarree is een vaak voorkomend euvel, evenals oorontstekingen en allergische reacties op exotisch eten.

Turkije
Voornamelijk in Turkije lopen vakantiegangers letsels en ziektes op. Ook vorig jaar kwamen de meeste Nederlandse reizigers in Turkije in de problemen. In de eerste tussenstand staat de teller op 560 meldingen. Ook Spanje (380 meldingen), Frankrijk (250 meldingen) en Griekenland (160 meldingen) zijn landen waar Nederlanders vaak letsel oplopen aan de voeten, het hoofd of de pols.

Autopech
Hoewel Nederlanders vaker gewond raken aan één van hun ledematen, is er niet alleen maar leed. Het aantal reizigers dat met autopech aan de kant van de weg stond, is van 7800 gevallen vorig jaar gedaald naar 7000 schadegevallen dit jaar, zo meldt Alarmcentrale SOS International.

Bij de Alarmcentrale van de ANWB meldden zich echter meer mensen dan ooit met autopech. Bij de Alarmcentrale van SOS International kwamen de meeste autopechmeldingen uit Frankrijk (800 meldingen), Duitsland (400 meldingen) en Italië (250 meldingen).

Vliegvakanties
Volgens de Alarmcentrale is het slechte weer in ons land de vermoedelijke reden voor het lagere aantal autoproblemen. Zij zouden minder vaak met de auto op vakantie gaan, en boeken sneller een last-minute naar een zonnige bestemming. Daardoor hebben automobilisten minder kans om met autoproblemen langs de kant van de weg te staan.

Het maakt niet uit of de reiziger met de auto of met het vliegtuig gaat, het afsluiten van een reisverzekering is altijd iets om te overwegen. Vergelijk reisverzekeringen om de goedkoopste reisverzekering met de beste dekkingen af te sluiten.

Door: Riccardo de Wit