Nederlandse vakantieganger is tolerant


Nederlanders die op vakantie zijn gedragen zich in het buitenland vaak tolerant. Op vakantie blijken onze vakantiegangers opmerkelijk tolerant tegenover andere vakantiegangers.

De gemiddelde Nederlandse vakantieganger stoort zich maar amper aan andere vakantiegangers op een strandvakantie. Daarmee zijn Nederlanders één van de tolerantste volken ter wereld, zo blijkt uit het onderzoek ‘Lifes a Beach 2014’, dat werd uitgevoerd in opdracht van reisorganisatie Expedia.

Onderzoek
In het onderzoek werden 11.165 strandvakantiegangers in vijf werelddelen ondervraagd over hun ergernissen bij vakanties. Slechts een derde van de Nederlanders gaat mensen die roken uit de weg, terwijl Thaise strandgangers dat veel vaker doen: maar liefst twee derde van alle Thaise vakantiegangers doet dat.

Nederlanders ergeren zich ook niet zo vaak aan kinderen die zich op vakantie misdragen. 61 procent van de Brazilianen ergert zich aan onopgevoede kinderen, terwijl maar slechts een kwart van de Nederlanders kinderen uit de weg gaat.

Gedrag
Wel hebben Nederlanders één grote ergernis waar we minder tolerant mee omgaan, en dat is harde muziek. Bijna de helft van alle Nederlanders wil liever in rust genieten van de vakantie. Maar toch zijn Nederlanders nog redelijk tolerant op gebied, in vergelijking met bijvoorbeeld Franse vakantiegangers.

De helft van alle vakantiegangers (51 procent) ergert zich aan harde muziek.

Op het gebied van badmode zijn we ook redelijk tolerant. Nederlanders hebben er geen problemen mee als badgasten speedo’s, strings of strings dragen, of zelfs volledig naakt zijn. Daarmee zijn wij een heel ander volk dan bijvoorbeeld de Indische badgasten, waarbij een derde van de vakantiegangers dit gedrag onsmakelijk vindt.

Weinig angst
Bovendien hebben we ook weinig last van angst als we op reis gaan. Andere volken zijn veel vaker bang voor bijvoorbeeld haaien, kwallen of zonderverbanding. Ook als de kans op beroving toeneemt, blijven Nederlanders redelijk zeker van hun zaak.

Slechts vijftien procent is bang voor diefstal op het strand. Dat komt mede doordat we relatief vaak een reisverzekering afsluiten. Brazilianen zijn het meest wantrouwend: tachtig procent denkt dat zij beroofd worden op het strand.

Op gebied van persoonlijke bezitten zijn Zuid-Amerikanen in elk geval snel bang: 67 procent van de vakantiegangers is bang iets te verliezen. Maar 11 procent van de Nederlanders heeft dezelfde angst.

Door: Dennis de Wit