Nederlanders meer tevreden over zomervakantie 2012


Nederlanders worden steeds meer tevreden over hun zomervakantie. 500.000 leden van het testpanel van reisonderzoeker Zoover geven aan dat zij steeds meer tevreden worden over de kwaliteit van hun zomervakantie. Gemiddeld waarderen Nederlandse vakantiegangers de meest recente zomervakantie met een 8.1. Dat is beduidend hoger dan twee jaar geleden, toen scoorde de vakantie nog een 7.9. Vorig jaar was de score een 7.8.

Steeds hoger
Volgens de reisonderzoeker worden vakanties door de jaren heen steeds beter gewaardeerd door de Nederlandse toerist. Voornamelijk doordat vakantiegangers steeds vaker goede recensies plaatsen en de verbetering van de kwaliteit van de persoonlijke service worden vakantiegangers meer tevreden. De verwachting sluit steeds beter aan bij de praktijk. Ook worden reizigers kritischer over hun vakantie en spenderen meer tijd om de perfecte vakantie te creëren.

Bed en Breakfast
De beste vakantieaccommodatie dit jaar zijn de Bed & Breakfasts. Gemiddeld geven reizigers de B&B’s een beoordeling van een 9.1. De waardering van hotels worden steeds hoger naarmate  het aantal sterren oploopt. Hoe meer sterren de hotels hebben, hoe hoger de waardering.

Dit jaar worden vijfsterrenhotels geschat op een gemiddeld cijfer van een 8.4.

Reizen met gezelschap
Verder blijkt dat reizigers die met een reisgezelschap de vakantie doorbrengen, hun vakantie het meest weten te waarderen. De hoogste scores komen van de mensen die een gezelschap meenemen op reis.

Toch wordt niet ieder gezelschap even goed gewaardeerd. Negen procent van de Nederlandse vakantiegangers geeft aan dat toeristen uit andere landen de vakantie behoorlijk kunnen verpesten. Voornamelijk Russen blijken voor veel wrevel te zorgen. Zij worden omschreven als erg brutaal, zeer asociaal en luidruchtig.

Russen
Zo blijkt uit recensies dat Russen “hun borden zo vol opscheppen dat er voor andere gasten niets overblijft”, en zijn zij “vrijwel altijd dronken”. Gelukkig geven de meeste Nederlanders aan dat zij zich nergens hebben geërgerd. Het enige dat de meeste Nederlanders als bron van ergernis noemen, is het gedrag van kleine kinderen van anderen.

Klachten over kleine kinderen en het aantal negatieve beoordelingen zijn de afgelopen jaren wel afgenomen. Voornamelijk reisorganisaties die geen Russen toelaten doen het opmerkelijk goed.

Reisverzekering afsluiten
Wie dan eindelijk op vakantie gaat, doet er goed aan een reisverzekering af te sluiten. In Rusland en Cuba is een dergelijke reisverzekering zelfs verplicht. Vergelijk reisverzekeringen om zo goedkoop mogelijk een doorlopende of kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Door: Dennis de Wit