Nederland populaire vakantiebestemming in Europa


Nederland wordt een steeds populairder vakantieland binnen Europa. Met name de Spanjaarden en de Ieren bezoeken ons land graag. Zij bezochten vorig jaar ons land een stuk vaker dan in vergelijking met voorgaande jaren. Binnen Europa wordt er steeds meer gereisd in eigen land of in omringende buurlanden. Ook in Nederland blijken Nederlanders steeds vaker in eigen land de vakanties door te brengen. Dat blijkt uit analyse van internetsite Expedia.

Meest geboekte bestemming
Nederland is één van de meest geboekte bestemmingen onder Nederlanders zelf. Het land steeg van de zevende naar de vijfde plek in de Nederlandse bestemmingen top5. Italië verliest zijn aantrekkingskracht forst in Nederland en verloor zijn positie in de top vijf meest geboekte bestemmingen onder Nederlanders.

Nederlanders trekken net als de meeste andere Europeanen vaak naar eigen land of naar omringende landen. Zo zijn Maastricht en Brugge populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Volgens Expedia is het reizen naar omringende landen met meer dan vijftig procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Korte reislust
Volgens Expedia hebben Europeanen een korte reislust, waar Nederland flink van kan profiteren. Dichterbij huis op vakantie gaan zorgt voor een flinke toename van het toerisme in ons land. Nederland is binnen Europa nu één van de meest populaire landen om te bezoeken. Spanjaarden en Ieren bezoeken ons land het vaakst.

Reizen naar dure landen zoals Noorwegen, Zweden en Finland nemen af onder Nederlanders, terwijl de vakanties naar goedkope landen als Tsjechië, Roemenië en Slowakije juist toenemen.

Verre bestemmingen
Wel is er volgens Expedia één verre bestemming die aan populariteit blijft winnen: Japan. In 2011 werd het land getroffen door een aardbeving en vervolgens een tsunami. Volgens Expedia was dat een ingrijpende gebeurtenis die het hele toerisme binnen het land platlegde. Na dat jaar is het aantal boekingen naar Japan weer met 42 procent toegenomen.

Reizen naar de Verenigde Staten namen in 2012 licht af. De oorzaak daarvan in waarschijnlijk de duurdere euro ten opzichte van de dollar. Bovendien kijken reizigers vaker de kat uit de boom en wachten zij steeds vaker op goedkope last-minute aanbiedingen. Dat komt waarschijnlijk door de financiële crisis en het lage consumentenvertrouwen in Nederland.

Door: Dennis de Wit