Meer reisverzekeringen herfstvakantie


In de aanloop naar de herfstvakantie zijn er meer reisverzekeringen afgesloten. Het afsluiten van een reisverzekering is nuttig, omdat reizigers zich kunnen verzekerden tegen kosten op vakantie die niet voorzien waren. Steeds meer reizigers kiezen voor zekerheid en sluiten een reisverzekering af voor de herfstvakantie. Ook de vergelijkingssites zien een flinke toename in het aantal afgesloten reisverzekeringen. Daarmee is er sprake van ‘een groeiend volume’.

Keuze
Het is voor veel verzekerden moeilijk om een keuze te maken bij het afsluiten van een reisverzekering. Veel verzekerden geven aan moeite te hebben met het kiezen tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering.

Bij een doorlopende reisverzekering zijn verzekerden het hele jaar door verzekerd voor al hun reizen. Een kortlopende reisverzekering kan volstaan voor een eenvoudige herfstvakantie. Naast de herfstvakantie gaan reizigers ook nog op vakantie in de kerstvakantie en de zomervakantie.

Vaak op vakantie
Wie vaak op vakantie gaat, kan beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Daarbij gaat het om reizigers die naar het buitenland afreizen tijdens de herfstvakantie, de kerstvakantie en de zomervakantie. Ook dagjes weg kunnen verzekerd worden middels een doorlopende reisverzekering.

Wie tijdens de winter echter liever de sneeuw opzoekt, moet er aan denken om ook een wintersportdekking bovenop de reisverzekering af te sluiten. De kosten van operaties na winterblessures zijn vaak erg hoog, waardoor een dergelijke verzekering aangeraden wordt.

Bagage
Veel reisverzekeringen bieden niet alleen dekkingen aan op het gebied van activiteiten en ongevallen. Ook de bagagedekkingen worden volop door reisverzekeraars aangeboden. Sommige reisverzekeraars zoals Centraal Beheer bieden een dekking van 2500 euro op de bagage.

Eigen risico
Wie een reisverzekering af gaat sluiten, moet wel letten op het eigen risico. Een aantal reisverzekeraars rekent namelijk een eigen risicobedrag bovenop de premie voor de reisverzekering.

Het eigen risico komt bij zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen voor. Mensen die eenmalig in de herfstvakantie op vakantie gaan, kunnen prima uit de voeten met een kortlopende reisverzekering, aldus diverse reisverzekeraars.

Vergelijken
De prijzen en dekkingen kunnen per verzekeraar nogal verschillen. Niet iedere reisverzekeraar rekent bovendien een eigen risicobedrag. Vergelijk reisverzekeringen om alle premies in Nederland op een rijtje te zetten en op deze manier tot tientallen euro’s te besparen.

Door: Riccardo de Wit