Meer mensen op vakantie in zomer 2011


Uit onderzoek onder 5000 Nederlanders is gebleken dat er komende zomer meer mensen op vakantie gaan dan vorig jaar. Het onderzoek wordt jaarlijks gehouden aan het begin van het nieuwe jaar, onder een grote groep mensen die een goede afspiegeling vormen voor de gemiddelde Nederlander.

Meer mensen op vakantie in 2011 Ten opzichte van 2010 is er een stijging van ongeveer 5 procent. Vanwege de recessie hebben veel mensen vorig jaar de vakantie overgeslagen, omdat ze er te weinig geld voor hadden of omdat ze liever geld wouden sparen voor eventuele tegenvallers. Nu de economie weer aantrekt is deze groep mensen wel weer van plan om op vakantie te gaan. Het geld dat vorig jaar is uitgespaard is nu over, waardoor een vakantie dit jaar wel tot de mogelijkheden behoord.

Ruim twee derde van de bevolking zegt af te wachten tot ze de vakantiebonus binnen hebben voordat de reis daadwerkelijk geboekt wordt, of dat ze tot op het laatste moment wachten en dan een last minute vakantie boeken.

De grote vakantieaanbieders lijken hier duidelijk op in te spelen en zijn grote campagnes aan het voorbereiden om de reiziger naar zich toe te trekken. Als u nu nog niet geboekt heeft kan het wel eens voordeliger zijn om af te wachten totdat de concurrerende reisaanbieders met voordelige aanbiedingen voor reizen gaan adverteren waarbij u veel geld op uw reis kunt besparen.

Ook is er een stijging te vinden in het aantal afgesloten reisverzekeringen. Meer dan 80 procent van de vakantiegangers zegt een reisverzekering te gaan afsluiten, waarvan bijna twee derde een doorlopende reisverzekering.

Maar veel mensen sluiten onnodig een te dure reisverzekering af. Door de verschillende reisverzekeraars met elkaar te vergelijken bespaart u al snel veel geld op uw reisverzekering. Vergelijk reisverzekeringen op vergelijken.net en bespaar veel geld door de goedkoopste reisverzekering gratis bij ons af te sluiten.

Door: Roeland Werring