Meer boekingen na verkiezingstijd


De uitslag van de verkiezingen blijkt verband te houden met het aantal boekingen voor de vakanties. Vlak na de verkiezingsuitslag is het aantal boekingen voor reizen in de toekomst fors toegenomen. Volgens reisorganisatie Oad Reizen lijkt ook de uitslag van de verkiezingen belangrijk voor het aantal reizen. Nadat bekend werd dat de VVD en de PvdA de grote winnaars van de verkiezingen worden, boekten Nederlandse vakantiegangers massaal hun reizen.

Filialen
Niet alleen online, maar ook bij de filialen van Oad was het volgens het winkelpersoneel significant drukker dan anders. Bij de 180 Globe-winkels, onderdeel van het Oad-concern, werden voornamelijk boekingen gedaan naar populaire wintersport- en winterzonlokaties. De verkoop van wintersportvakanties is in een zeer korte periode met enkele tientallen procenten gestegen, zo beweert het reisconcern.

Vertrouwen
De boekingsgolf is volgens een woordvoerder van Oad te verklaren met het nieuwe vertrouwen dat de Nederlandse inwoners hebben in het nog te installeren kabinet. Volgens de woordvoerder heeft voornamelijk de politieke stabiliteit waar men vanuit gaat te maken met het verhoogd aantal boekingen.

Een andere aanwijzing heeft de woordvoerder niet: ‘Anders kunnen wij deze boekingsgolf eigenlijk niet verklaren.’

Last-minutes
Voornamelijk last-minutes waren afgelopen vrijdag erg in trek, laat de woordvoerder optekenen in de Volkskrant. De vakantiemarkt was tot aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer erg kwakkelend, waarbij de Nederlandse vakantieganger zich erg afwachtend heeft opgesteld.

Gevolg daarvan is dat de Oad-filialen hun klanten geen grote bijzondere reizen konden verkopen. Het reisaanbod moest daardoor beperkt worden tot enkele lastminutereizen en korte herfstvakanties, zegt de reisorganisatie.

Reisverzekering
Ook voor wie last-minute op vakantie gaat, geldt dat het wellicht verstandig is om een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering kunnen reizigers zich indekken tegen eventuele kosten die om de hoek kunnen kijken bij een ongeval tijdens de vakantie.

Naast een reisverzekering kan meestal bij dezelfde verzekeraar ook een annuleringsdekking afgesloten worden. Wanneer de reis onverhoopt niet door kan gaan, kan voorkomen worden dat reizigers veel geld kwijt zijn.

Vergelijk reisverzekeringen om voor de vakantie een reisverzekering af te sluiten. Daarbij kan zowel een doorlopende als kortlopende reisverzekering afgesloten worden. Bij wintersportreizen is het belangrijk dat men ook een wintersportdekking afsluit.

Door: Dennis de Wit