Meditel doet overname ReisVaccinatie Centrum


De medisch specialist in reizigersadvies- en vaccinaties, Meditel, heeft het ReisVaccinatie Centrum overgenomen. ReisVaccinatie Centrum wijst vakantiegangers op gezondheidsrisico’s van onbeschermd reizen, en doet in een samenwerkingsverband met de Nederlandse reisbureaus. Meditel neemt deze taak van ReisVaccinatie Centrum over. Op deze manier wordt het voor reisbureaus en touroperators veel gemakkelijker om reizigers te informeren over het onbeschermd reizen, en het in contract brengen van reizigers met een arts voor een goed gezondheidsadvies.

Rechtstreekse doorverwijzing
Met de overname van Meditel op het Centrum kunnen reizigers na het boeken rechtstreeks naar Meditel worden doorverwezen. Reizigers kunnen nu eerder op mogelijke gezondheidsproblemen die in het land van bestemming heersen gewezen worden. Medewerkers van reisbureaus en touroperators hoeven op deze manier ook niet langer zelf over expertise te beschikken voor het geven van medische adviezen. De reisbranche en de voorlichtingsbranche is met de overname weer een stukje naar elkaar toegekomen.

Gevaren
Het informeren van de reiziger over bepaalde gevaren is erg belangrijk, benadrukt Jeroen Luijk, de directeur van Meditel. “Onbeschermd op reis gaan brengt gevaren met zich mee. Vaak is voorzichtig zijn met voedsel en water al voldoende, maar in een aantal gevallen zijn vaccinaties en een malaria-advies ook nodig.” Het beheer van de website www.reisvaccinatie.nl wordt ook overgenomen door Meditel. Het wordt volgens het bedrijf een stuk gemakkelijker om direct een afspraak te maken met een medisch adviseur. “Deze stroomlijning van het proces maakt het dus nog makkelijker voor reisorganisaties om hun klanten goed te adviseren. Zo laat je zien dat het belang van de reiziger voorop staat”.

Achmea
Meditel heeft een exclusief contract afgesloten met Achmea Zorg. Verzekerden die een zorgverzekering af hebben gesloten bij Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea en FBTO hoeven niet te betalen voor het advies en de vaccinaties, vermits zij aanvullend verzekerd zijn. Bij andere verzekeraars hoeven reizigers niet eerst de vaccinatie voor te schieten: Meditel declareert het factuur direct door naar de verantwoordelijke verzekeraar.

Meditel
Het bedrijf Meditel bestaat al sinds 1987, en heeft zich gespecialiseerd in onderzoeken, vaccinaties en reizigersadvies. Met de overname van ReisVaccinatie Centrum kan het maken van afspraken voor onderzoeken nog gestructureerde verlopen, belooft directeur Jeroen van Luijk.

Verantwoord op reis
Wie zich een reis in het vooruitzicht heeft gesteld, doet er goed aan zich laten te vaccineren en contact op te nemen met Meditel. Bovendien moet er ook aan een reisverzekering gedacht worden. Vergelijk reisverzekeringen voor de beste dekkingen.

Door: Riccardo de Wit