Liever op vakantie met vrienden


De Nederlandse reiziger gaat liever op vakantie met hun vrienden dan met hun kinderen. Dat is gebleken uit onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van een online reisbureau. In totaal werden 8500 consumenten in 21 landen ondervraagd. Bij de Ierse, Noorse en Franse reizigers komen, in tegenstelling tot de Nederlanders, de kinderen wel op de eerste plaats. Verder blijkt uit onderzoek dat bij de meerderheid van reizigers wereldwijd de strandvakantie het sterkst de voorkeur heeft.

Strandvakanties
Wereldwijd geeft de meerderheid van de ondervraagde reizigers aan dat de strandvakantie het sterkst hun voorkeur heeft. Meer dan de helft van de ondervraagde reizigers heeft plannen dit jaar vooral het strand te betrekken bij het boeken van hun vakantie. Vorig jaar lag het percentage van consumenten die een strandvakantie plannen nog op 45 procent. Daarmee wordt het kiezen voor een strandvakantie steeds populairder.

Kinderen of vrienden
Met name de Nederlandse reiziger verkiest als reisgezelschap hun vrienden boven hun kinderen. 22 procent van de Nederlandse reizigers kiezen voor een vakantie met vrienden, tegenover 15 procent die liever op vakantie gaat met hun kinderen. Ieren, Fransen en Noren gaan juist liever met hun kinderen op vakantie dan met hun vrienden.

Gemiddeld geven 27% van de ondervraagden aan dat zij liever op vakantie gaan met hun nageslacht dan met hun vrienden. Een andere tegenstelling van Nederlanders tegenover de rest van de wereld is de locatie van de vakantie. Wereldwijd brengen reizigers hun vakantie liever op het strand door, terwijl Nederlanders het strand juist geen geschikte locatie vinden.

Belangrijke waarden
Hoewel de rest van de wereld liever op strandvakantie gaat, geeft de Nederlandse reiziger juist aan het strand geen geschikte locatie voor een vakantie te vinden. Fransen, Spanjaarden en Mexicanen vinden juist het strand een belangrijke voorwaarde voor het kiezen van hun locatie voor de vakantie.

Het is echter niet raar dat ouders kiezen voor hun vrienden in plaats van hun kinderen als het om vakanties gaat. De verwachtingen van ouders met kinderen zijn totaal anders dan de verwachtingen van ouders zonder kinderen.

Reisorganisaties
Veel reisorganisaties proberen met de uitkomst van dit onderzoek onder de arm in te spelen op het dilemma van ouders. Aan de hand van interessantere reisprogramma’s proberen diverse reisorganisaties een programma samen te stellen voor zowel ouder als kind.

Reisverzekering
Wel moet er gedacht worden aan het afsluiten van een reisverzekering. Door reisverzekeringen te vergelijken kan dit al tegen een voordelig tarief.

Door: Dennis de Wit