Kinderen moeten een eigen paspoort


Wie plannen heeft om binnenkort met het hele gezin naar het buitenland te reizen, doet er goed aan zich in te lezen over de paspoorten van de kinderen. De regels rondom paspoorten zijn veranderd, waardoor ook kinderen onder de 18 jaar een eigen paspoort dienen te hebben als zij naar het buitenland gaan. Momenteel zijn nog veel kinderen ingeschreven bij de paspoorten van de ouders. Dit is binnenkort niet meer geldig en kan problemen opleveren op het vliegveld.

Eigen paspoort
Vanaf 26 juni moeten ook kinderen onder de 18 jaar in het bezit zijn van een eigen paspoort. Na deze datum is het niet langer meer mogelijk dat kinderen naar het buitenland kunnen reizigers terwijl zij in staan geschreven bij het paspoort van hun ouders. Momenteel is dat nog bij 850.000 kinderen het geval.

Kinderen dienen een eigen paspoort aan te vragen. Dit moet voor 1 mei gebeuren. Wie later dan 1 mei het paspoort aanvraagt, loopt een groot risico te maken te krijgen met drukte. Dan is de kans groot dat het paspoort pas na de zomervakantie verstrekt kan worden. Dit levert dan nare situaties op aan het loket bij het vliegveld.

Brief
Ouders die nog steeds hun kinderen ingeschreven hebben staan op hun paspoort, worden een dezer dagen ge´nformeerd door minister Spies van Binnenlandse Zaken. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken verwacht dan ook grote drukte, waardoor de levertijd kan variŰren tussen drie werkdagen en zes weken. Kinderen jonger dan 14 die geen plannen hebben om naar het buitenland te reizen, hoeven nog niets te wijzigen.

Reisverzekering
Wie op reis gaat, doet er verstandig aan te controleren of hij alles geregeld heeft. Naast het paspoort is ook een reisverzekering een belangrijke factor. U kunt het beste uw reisverzekering vergelijk om zo zelf de beste reisverzekering af te sluiten.

Door: Dennis de Wit