Griekenland is uit


Griekenland is als vakantieland helemaal uit onder de Nederlandse vakantiegangers, en daarmee niet meer het populaire vakantieland dat het ooit geweest is. Door de economische malaise in het land zijn reizen naar en producten in het land weliswaar goedkoper, maar de reiziger is de onstabiliteit in het land meer dan beu. Daardoor liep het aantal boekingen voor zomervakanties in Griekenland fors terug. De grootste oorzaak zijn de onrusten die er in Griekenland spelen.

Daling
Griekenland daalt fors in aanzien. Door alle politieke onrusten waarin het land momenteel verkeert als gevolg van de economische bezuinigingen, is het voor toeristen ook onaantrekkelijker geworden om nog langer voor Griekenland te kiezen. Het aantal boekingen voor Griekenland is met maar liefst 18% gedaald ten opzichte van vorig vakantieseizoen. Griekenland moet nu meer concurreren met landen als Turkije. Daarom hebben reisorganisaties de prijzen voor reizen naar Griekenland flink verlaagd. Hierdoor is het aantal boekingen voor vakanties naar Griekenland de laatste weken weer wat toegenomen.

Turkije en Spanje
Een grote concurrent voor Griekenland is Turkije. Veel vakantiegangers verkiezen momenteel een all inclusive reis naar Turkije boven het in een recessie verkerende Griekenland. Het aantal reizen naar Turkse badplaatsen nam toe met drie procent. Daarnaast is ook Spanje een sta-in-de-weg voor Griekenland, maar ook het aantal boekingen voor Spanje is lichtelijk gedaald.
Op nummer 3 in de lijst staat Griekenland. Dat land maakt een daling van 18% door ten opzichte van vorig jaar. Dat komt mede door het slechte imago zoals stakingen - waar Griekenland momenteel mee te kampen heeft.

Reisverzekering
Waar de reis ook heen gaat, een goed moment om tijdens het plannen van de reis over na te denken, is het afsluiten van een reisverzekering. Daarmee wordt ook in geval van stakingen een hoop hoofdpijn voorkomen. Vergelijk reisverzekeringen om een reisverzekering af te sluiten.

Door: Dennis de Wit