Gezin met reisverzekering kan meer dan de helft besparen


Gezinnen die de afgelopen jaren een reisverzekering voor het hele gezin hebben afgesloten, kunnen flink besparen op hun reisverzekering. Uit recentelijk onderzoek van een grote vergelijkingssite is gebleken dat gezinnen tot meer dan de helft van de premie op jaarbasis kunnen besparen. In het onderzoek werden 43 aanbieders onder de loep genomen; in totaal goed voor een onderzoek naar 66 verschillende reisverzekeringen. De verschillen tussen de goedkoopste en de duurste reisverzekering zijn groot.

Grote verschillen
Een gemiddeld gezin met twee kinderen dat de vakantie in Europa doorbrengt, betaalt bij de goedkoopste reisverzekeraar 45 euro per jaar. Bij dezelfde gezinssamenstelling betaalt het gezin 130 per jaar bij de duurste reisverzekering. De bedragen liggen dus behoorlijk uit elkaar.

“We hebben gekeken naar de premie en welke dekkingen standaard zijn meeverzekerd. We zijn bij het onderzoek ervan uitgegaan dat een verzekering minimaal een dekking voor bagage en voor buitengewone kosten moet bieden”, legt de onderzoeker uit. Bij buitengewone kosten moet men denken aan het halsoverkop moeten boeken van een ander hotel, of het kopen van een kaartje voor een vliegtuig wanneer het treinverkeer stil ligt.

Ruim 50% goedkoper
De duurste reisverzekeraar is InShared, Bij een vakantie binnen Europa van maximaal 45 aaneengesloten dagen is het gezin gemiddeld 130,44 op jaarbasis kwijt. De goedkoopste reisverzekeraar is Zelf.nl, het label van Proteq, dat onder SNS Reaal valt. Daar betaalt een gezin bestaande uit twee kinderen met een doorlopende reisverzekering maar 45,60 euro.  Bij de vergelijking is de optie ‘ongevallen in buitenland’ aangevinkt, om zo ook de buitengewone kosten te kunnen dekken.

De reden waarom veel gezinnen goedkoper uit kunnen zijn dan nu het geval is, heeft te maken met oververzekering. Uit recent onderzoek blijkt dat bij de duurste reisverzekering die er te vinden is, het gezin 60 dagen op vakantie mag, en een zeer uitgebreide dekking krijgt. “Een uitgebreide dekking is in deze situatie niet nodig”, legt de onderzoeker uit.

Vergelijken
Het vergelijken van reisverzekeringen is een goede manier om veel geld te besparen. Door gemakkelijk de opties aan te klikken, wordt er automatisch een jaarprijs berekend. Daarnaast worden er cijfers gegeven op het gebied van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo blijkt uit de vergelijking dat Centraal Achmea met een prijs van 71,78 euro de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Daar betaalt de verzekerde namelijk geen eigen risico.

Door: Dennis de Wit