Extra modules toevoegen voor je reisverzekering


Als je plannen hebt om op reis te gaan, moet je een reisverzekering afsluiten alvorens je op het vliegtuig naar Tenerife stapt. Of gaat skiŽn in Oostenrijk. Natuurlijk is alles goed geregeld, of toch niet? Wat veel Nederlanders niet weten, is dat je niet voor elk ongemak die je op reis kan tegenkomen standaard verzekerd bent. Sommige verzekeraars rekenen bijvoorbeeld een maximum bedrag dat vergoed word bij materiŽle schade, zoals diefstal.

Extra modules!
Daarom is het verstandig eens te kijken naar extra modules. Veel reisverzekeringen bieden deze extra modules aan. Zo kun je bijvoorbeeld je maandelijkse premie verhogen, om zo een hoger maximum vergoeding te krijgen bij materiŽle schade.

Ook bestaan er extra modules voor sportvakanties. De extra modules voor de sportvakanties zijn op zijn beurt weer opgedeeld in twee grote risico-onderdelen: zomersporten en wintersporten. Wie de lange latten onderbindt, kan beter eerst even kijken of zijn of haar reisverzekering dit wel standaard dekt. Zo niet, dan kun je aan de hand van een extra module deze risicopost alsnog meeverzekeren.

Hetzelfde geldt voor de zomersporten. Bij zomersporten kun je denken aan extreme sporten die je wellicht nog nooit eerder gedaan hebt. Watersporten is een goed voorbeeld. Als je nog nooit gewaterskied hebt, neem dan eerst les, en vraag altijd om advies bij een waterskileraar of een ervaren waterskiŽr. Ook sluit je dan een extra module af bij je reisverzekering.

De laatste module die je kunt toevoegen, is deze voor digitale apparatuur. Niet iedere reisverzekeraar verzekert standaard digitale apparatuur, maar bijvoorbeeld wel de annuleringskosten.

Reisverzekeringen vergelijken
Welke reisverzekering welke module wel of niet standaard dekt, kun je zien door reisverzekeringen te vergelijken. Hoe meer modules je toevoegt, hoe meer premie je betaalt. Maar daarbij neemt het risico op een flink gepeperde rekening weer af.

Door: Riccardo de Wit