Europeesche Verzekeringen stopt met toeslag


De reisverzekeraar de Europeesche Verzekeringen gaat stoppen met het berekenen van de toeslag op het maandelijks betalen van de premie. Tot nu toe moet wie een premie per maand wil betalen, daarover een bepaald percentage toeslag betalen. Veel reisverzekeraars vereisen een minimum bedrag om de premie maandelijks te mogen betalen. Wie kiest voor het eenmalig voldoen per jaar, krijgt vaak een korting op de jaarlijkse premie. Wie maandelijks de premie wil voldoen, moet zelfs een extra toeslag betalen. Europeesche Verzekeringen gaat stoppen met het heffen van deze toeslag.

Maandbetaling
De Europeesche Verzekeringen hield onlangs een onderzoek onder haar klanten over welke soort premie de klanten het liefst betalen. Een groot deel van de ondervraagden gaf aan liever de premie voor de reisverzekering oer maand te willen betalen. De Europeesche Verzekeringen rekent nu nog een toeslag van 5% voor mensen die de premie maandelijks willen voldoen. Ook mogen hun verzekerden de premie per kwartaal betalen, tegen een toeslag van 3 procent.

De Europeesche Verzekeringen schaft de toeslagen af per 6 juni aanstaande. Iedereen die na deze datum de premie van zijn of haar reisverzekering maandelijks wil voldoen, heeft deze gelegenheid, zonder daarvoor een toeslag te betalen.

Overstappen
Klanten die al een reisverzekering hebben, kunnen overstappen naar een maandbetaling zonder toeslag. Dit kan vanaf de vervaldatum van de premie. Daarover zal de Europeesche Verzekeringen zijn klanten niet apart informeren. Het is dus belangrijk dat de verzekerde zelf actie onderneemt door zijn wensen kenbaar te maken aan de verzekeraar of de tussenpersoon waar de reisverzekering is afgesloten.

Meer gemak
Met het mogelijk maken van het plegen van tussentijdse betalingen door ook maandelijkse betalingen te ondersteunen, hoopt de reisverzekeraar meer gemak te kunnen verschaffen. Bovendien bieden sommige andere reisverzekeraars het maandelijks betalen al aan. Wel bieden zij een premie aan klanten die in één keer per jaar betalen, in plaats van per maand.

Vergelijken
Om erachter te komen welke reisverzekeringen geen toeslagen rekenen over het maandelijks betalen van de premie voor de reisverzekeringen, is uw reisverzekering vergelijken een goede oplossing. Op deze manier krijgen potentiële klanten inzicht van de hoogte van de premies op jaarbasis. Bovendien kunnen vergelijkers aangeven of zij de premie liever op maand- of jaarbasis betalen. Wie liever de reisverzekeringen per maand wil betalen, kan hier uitdrukkelijk op zoeken.
Op deze manier kan er goedkoop een reisverzekering afgesloten worden.

Door: Dennis de Wit