Europeesche Verzekeringen komt met app


Reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd dat de titel ‘Hulp op Zak’ mag dragen. De app is beschikbaar voor alle iPhones die iOS5 of hoger draaien, en gratis te downloaden via de App Store van Apple. Met de app kan extra informatie over diverse landen verkregen worden.

Onlangs is de app van de Europeesche vernieuwd om zo in te kunnen spelen op het Europees kampioenschap voetbal, dat dit jaar in Oekraïne en Polen gehouden wordt. De app slaat aan bij de verzekerden van de Europeesche: inmiddels is de app al 80.000 keer gedownload.

Europees kampioenschap
De app ‘Hulp op Zak’ kreeg onlangs nog een nieuwe update, voorzien met extra informatie over de landen Oekraïne en Polen, waar op dit moment het Europees kampioenschap voetbal gehouden wordt. Ook over andere landen is veel medische informatie beschikbaar.

De app is niet alleen beschikbaar voor verzekerden van de Europeesche Verzekeringen. Ook klanten zonder reisverzekering bij deze verzekeraar mogen de app gratis gebruiken. Toch is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten indien er plannen zijn om op vakantie te gaan. Ook kan de app gekoppeld worden aan de polis van de reisverzekering. Dankzij de koppeling kan er snel informatie opgevraagd worden over de dekking van de reisverzekering.

Medische informatie
Wie de app gebruikt, krijgt vooral medische informatie uit diverse landen voorgeschoteld. Zo heersen in zowel Polen als Oekraïne nog steeds de mazelen en rode hond. De app werd ontwikkeld in een samenwerking tussen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen en Dokterdokter.nl.

In maar liefst negen talen wordt het medisch woordenboek aangeboden, waaronder in het Pools en het Russisch, de talen die gesproken worden in de EK-landen.

Offline gebruiken
In het buitenland kost het gebruik van mobiel internet of dataroaming vaak veel geld. Daar is door Europeesche Verzekeringen aan gedacht: alle informatie kan voor vertrek gedownload worden en vervolgens offline gebruikt worden. Op deze manier kan de informatie overal en altijd gebruikt worden op de iPhone 3, iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPhone 4S.

Reisverzekering afsluiten
Met het lanceren van de app voor de iPhone hoopt de Europeesche Verzekeringen het contact tussen klanten en de verzekeraar nog verder te kunnen verbeteren. Daarnaast is ook de prijs van de premie van een reisverzekering erg belangrijk. Vergelijk reisverzekeringen om zelf premies en ervaringen te vergelijken, en sluit vervolgens zelf een doorlopende of kortlopende reisverzekering af.

Door: Dennis de Wit