Europeesche stopt met verkoop polis


Reisverzekeraar de Europeesche gaat stoppen met het direct aanbieden van de polis aan consumenten. Op korte termijn zullen de directe polissen alleen nog aangeboden worden via reisorganisaties, bonden en andere organisaties die actief zijn in de reissector. Wel zal de website van de Europeesche gewoon online blijven voor bijvoorbeeld het opvragen van de helpdesk.

De Europeesche hoopt op deze manier meer maatwerk te kunnen aanbieden aan hun klanten, door met gespecialiseerde partners samen te werken.

Andere functie
De website van de Europeesche Reisverzekeringen blijft wel gewoon in de lucht, maar krijgt een andere functie. Tot voor kort werden er nog directe polissen aangeboden aan consumenten. Deze taak moet nu meer komen te liggen bij specialisten in de reisbranche zoals reisorganisaties, bonden, verenigingen en verzekeringsadviseurs.

Een betere samenwerking
Door de stoppen met het direct aanbieden van polissen aan consumenten, hoopt de reisverzekeraar meer maatwerk aan te kunnen bieden aan hun klanten. De samenwerking tussen intermediairs, gespecialiseerde partners en de reisverzekeraar zelf staat daarin centraal.

Niet alleen organisaties in de verzekeringswereld gaan de polissen van de Europeesche aanbieden. Ook bij bonden en verenigingen kunnen de polissen verkregen worden. Op de website noemt de Europeesche zelf de Nederlandse Ski Vereniging als voorbeeld. Leden van deze vereniging kunnen zelfs een op maat gemaakte reisverzekering afsluiten. Deze doorlopende reisverzekering is dan ook nog uitgerust met een wintersportdekking.

Meer ruimte
Ook is het uitbesteden van de verstrekking van polissen van reisverzekeringen goed voor meer ruimte, zegt commercieel directeur Toon Sweens. “Voor deze succesvolle vorm van samenwerking willen we in de toekomst meer ruimte creëren. Deze ruimte ontstaat door het verkopen voortaan over te laten aan onze intermediairs.

Verder noemt Sweens nog een voordeel: de reisverzekeraar kan zich weer richten op waar het goed in is: het verzekeren van klanten.

Onderscheiden
De Europeesche is de eerste reisverzekering die zelf geen polissen meer aanbiedt, maar alleen in staat voor de kosten die de verzekering met zich meebrengt. Daarmee onderscheidt de reisverzekeraar zich van anderen, meent Sweens. “Wij onderscheiden ons vooral met de kwaliteit van onze verzekeringen en de toegevoegde waarde van onze service en aanvullende diensten. Door nauwer met het intermediair gespecialiseerde partners samen te werken, kunnen wij dit in de toekomst verder uitbouwen.”

Vergelijken
De vraag is echter of het uitbesteden van aanbieden van polissen van belang is voor de totstandkoming van de prijs. Vergelijk reisverzekeringen voor een overzicht van alle (goedkope) reisverzekeringen.

Door: Riccardo de Wit