Drukte Schiphol neemt toe door herfstvakantie


Luchthaven Schiphol verwacht voor deze week extra drukte als gevolg  van de herfstvakantie. In de eerste week vliegen mensen naar hun vakantiebestemmingen, terwijl in de tweede week ook het noorden herfstvakantie krijgt. Tegelijkertijd moeten de eerste reizigers weer ontvangen worden. Om deze drukte aan te kunnen, zet de luchthaven zo’n 70 man extra personeel in om buitenlandse reizigers welkom te heten en te informeren. Naar de eerste schattingen lijken zo’n 160.000 Nederlandse reizigers vanuit Schiphol naar het buitenland te vertrekken. Normaal ligt dat aantal rond de 130.000 passagiers.

Weekend
Ook in de weekenden zal het volgens Schiphol fors drukker worden dan anders. Het totaal aantal passagiers in het weekend zal uit eerste ramingen op ruim 480.000 uitkomen. De drukste dag wordt aankomende vrijdag, met zo’n 164.000 passagiers. Een week later komen deze passagiers weer terug, maar vertrekt een nieuwe grote groep passagiers die dan vakantie krijgen.

Reistijd
Door de drukte op Schiphol en het onderhoud dat ProRail aan het spoort pleegt tot en met zondag 21 oktober, moeten reizigers bovendien rekening houden met een extra reistijd. Deze kan oplopen tot een uur. Luchthaven Schiphol raadt reizigers dan ook aan om goed voorbereid op vakantie te gaan. Zo krijgen reizigers het advies om eerst de website van de NS te raadplegen alvorens in de trein te stappen.

Vakanties
De eerste regio’s in Nederland hebben sinds maandag 15 oktober vakantie. Momenteel heeft zuid- en midden-Nederland herfstvakantie. Een week later volgen de meer noordelijkere provincies, waardoor er op nieuw een forse drukte op luchthaven Schiphol verwacht wordt.

Extra aanleiding voor deze drukte is de terugkomst van vakantiegangers die een week eerder dan de noordelijke provincies herfstvakantie hebben gekregen.

Goede voorbereiding
Alvorens op vakantie te gaan, is het goed om zich goed voor te bereiden. Een reisverzekering afsluiten is in Nederland niet verplicht, maar wel verstandig. Wie bovendien naar Rusland of Cuba gaat, moet een reisverzekering afsluiten die voldoet aan de eisen van de regering aldaar.

Door een reisverzekering af te sluiten kunnen reizigers zich indekken tegen eventuele extra kosten die zij wellicht op vakantie moeten maken. De zorg in het buitenland is vele malen duurder dan in Nederland. Vergelijk reisverzekeringen voor een overzicht van de bekendste reisverzekeraars en hun premies.

Door: Dennis de Wit