Doorlopende reisverzekering dekt soms niet voldoende


De doorlopende reisverzekering blijkt in sommige gevallen niet voldoende te dekken wanneer de reiziger voor langere tijd verblijft in het buitenland. Voor wie langer dan 180 aaneengesloten dagen van huis is, is de doorlopende reisverzekering eigenlijk niet voldoende. Voor hen wordt aangeraden om te kijken naar de globetrotter reisverzekering. Deze gaat dieper in op het langer blijven van huis. Nu denken veel reizigers dat indien zij voor langere tijd werken in het buitenland, zij voldoende zijn verzekerd middels de doorlopende reisverzekering.

Doel doorlopende reisverzekering
De doorlopende reisverzekering wordt regelmatig gekozen wanneer reizigers voor een langere tijd zich in het buitenland bevinden. Echter schiet deze verzekering zijn doel voorbij wanneer de reiziger bijvoorbeeld gaat studeren in het buitenland. De doorlopende reisverzekering is wel geschikt voor zomervakanties in binnen- en buitenland, wintersportvakanties, dagtrips in het binnenland en weekendtrips.

Voor dagtrips geldt dat het er meer dan 20 dagen per jaar moeten zijn om winst uit de doorlopende reisverzekering te halen. In andere gevallen is de reiziger goedkoper uit met de doorlopende reisverzekering.

Globetrotter verzekering
De globetrotter reisverzekering is vollediger dan de doorlopende reisverzekering. Wie voor lange tijd gaat backpacken in het buitenland, er gaat studeren of stage lopen, of vakantiewerk doet in het buitenland, kan beter een globetrotter reisverzekering nemen. De doorlopende reisverzekering dekt alleen reizen die korter dan 180 dagen duren. Voor globetrotter reisverzekeringen geldt dat niet. De reiziger kan zelf de lengte van de periode aangeven dat hij verzekerd moet worden.

Verzekeraar de Europeesche kent de globetrotter reisverzekering niet. Dit komt doordat sommige reisverzekeraars, waaronder de Europeesche, dit de ‘lang-op-reis’-verzekering noemen. Bij globetrotter reisverzekeringen worden standaard ongevallen en hulpverlening gedekt. Daarnaast kan er gekozen worden voor werelddekking, wintersportdekking, rechtsbijstand en het aanvullend verzekeren van medische kosten.

Medische kosten
Voor de medische kosten valt echter te zeggen dat deze (gedeeltelijk) vergoed wordt door de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de dekking van de zorgverzekering. Binnen Europa dekken de meeste zorgverzekeraars de medische kosten al. Dan is een extra optie op de doorlopende- of globetrotter reisverzekering vaak niet nodig.

Vergelijken
De globetrotter reisverzekering is vaak in de premie iets prijziger dan de doorlopende of kortlopende reisverzekering. Echter valt er vaak een korting te bedingen. Wie liever een overzicht wenst met daarin de hoogte van alle premies, doet er verstandig aan reisverzekeringen te vergelijken.

Door: Riccardo de Wit