Delta Lloyd verhoogt premies


De premies, waaronder die van de reisverzekeringen van Delta Lloyd, gaan de komende maand fors omhoog. Per 1 april zullen de reisverzekeringen fors meer kosten. Deze verhoging gaat gepaard met een verhoging van de premie van woon-, aansprakelijkheids- en caravanverzekeringen. Aanleiding voor de premieverhoging van Delta Lloyd zijn de oplopende kosten waar het verzekeringsbedrijf mee te kampen heeft. Vooral de toegenomen schadelast en het aantal claims zouden behoorlijk zijn toegenomen volgens het gedrag.

Meer schade, hogere kosten
Delta Lloyd merkt dat het afgelopen jaar steeds meer schade geclaimd is. Zowel het aantal individuele schadeclaims als de prijs van de claim is fors omhoog gegaan. Daardoor loopt het bedrijf tegen een hogere schadelast aan. Volgens Delta Lloyd kan dat probleem maar op één manier opgelost worden: de premies van de schadeverzekeringen verhogen.

Reisverzekering stijgt
De prijs van de maandelijkse premie van reisverzekeringen zullen net als de overige schadeverzekeringen stijgen. Directe oorzaak is de toenemende schadelast bij de annuleringsdekking van de doorlopende reisverzekering. Deze is 15% toegenomen ten opzichte van de oude cijfers. Delta Lloyd verhoogt daarom de premie van de annuleringsverzekering. Vooral schadeclaims aan caravans zijn een oorzaak voor de verhoging. De totale schadelast van de caravanportefeuille is te hoog. “Hiervoor hebben wij naast een premieverhoging van 5% ook een deel van de portefeuille opgezegd”, zegt Delta Lloyd.

Naast de premiestijging als gevolg van de toenemende schadelast van het verzekeringsbedrijf speelt ook de nieuwe wetgeving een rol. Per 1 april wordt er assurantiebelasting geheven op de premie van de doorlopende reisverzekering met het moduul Hulpverlening motorrijtuig. De premie zal met 9,7% assurantiebelasting stijgen.

Vergelijken
Het loont in dit soort situaties om een eventuele overstap te overwegen. U kunt uw reisverzekering vergelijken met andere reisverzekeringen om te zien of u de laagste premie betaalt. Daarnaast zijn de voorwaarden en inhoud van de verzekeringen in kaart gebracht.

Door: Riccardo de Wit