Corendon heeft geen last van crisis


Reisoperator Corendon heeft geen last van de economische crisis. Zij zijn naast Nederland ook actief in België. Dit jaar rekent de reisoperator op zo’n 6,5 miljoen euro winst, dat is één miljoen euro meer dan vorig jaar. Dat maakte het Nederlandse reisconcern vandaag bekend. Andere reisoperators hebben meer moeite om in een tijd van economische crisis het hoofd boven water te houden.

Verwachting
Dit jaar heeft Corendon zo’n 548.000 boekingen gedaan voor Nederlandse en Belgische reizigers. In de zomer- en winterperiode vorig jaar waren dat er nog 444.000. Daarmee is vast te stellen dat Nederlandse en Belgische reizigers weer voorzichtig op reis durven te gaan.

“Met deze cijfers hebben wij geconstateerd dat reizigers in 2012 gemiddeld meer betalen voor hun reis dan in voorgaande jaren. In Nederland geeft men nu gemiddeld zo’n 482 euro uit, tegen 474 euro vorig jaar”, zegt directeur Atilay Uslu van Corendon.

Albanië
Corendon verwacht ook de komende jaren de groei door te kunnen zetten. Dat moet alsmede komen door het aanbieden van reizen naar Albanië. Daaraan hebben andere reisorganisaties zich nog niet gewaagd, zegt Uslu. Het concern verwacht dan ook een omzet van 218 miljoen euro voor 2013. Dat is 43 miljoen euro meer dan in 2012. “Vergeleken met vorig jaar rond deze tijd hebben wij nu al 48 procent meer reizen voor komende zomer verkocht”

Uslu denkt echter niet dat zij dat percentage kunnen doorzetten: “Zo veel reizen hebben wij niet ingekocht.”, bekent de Corendondirecteur.

Andere landen
De verwachtingen van Corendon zijn nog zonder de cijfers van de Nederlandse en Turkse luchtvaartmaatschappijen die Corendon in handen heeft. Het bedrijf verwacht zo’n 66 miljoen en 172 miljoen euro om te zetten in 2013. Dat is in totaal 8 miljoen euro meer dan voor het jaar 2012 verwacht werd.

Reis boeken
Nederlanders en Belgen geven weer meer geld uit aan hun buitenlandse reizen, zegt de directeur van Corendon. Daarbij boeken zij ook weer meer reizen. Echter kan de reis fors duurder uitvallen door het zoekraken van bagage of het oplopen van letsel op winter- of zomersport.

Daarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Vergelijk reisverzekeringen om de premies van zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen in te zien. Daarmee kunnen reizigers fors besparen op de kosten van de reispremie.

Door: Dennis de Wit